AKM Images / Backgrid USA / Profimedia
Na početku karijere

Zvijezda devedesetih otkrila horor koji je proživjela: 'Bila sam slomljena. Skoro su mi oduzeli ono što sam najviše voljela'

Glumica Jane Seymour je na početku svoje glumačke karijere iskusila pravi horor u vidu seksualnog uznemiravanja, baš poput mnogih njezinih kolegica. Kako je rekla u nedavnom intervjuu, proživljena situacija skoro ju je koštala onog što je najviše voljela.

Jane Seymour još jedna je žrtva seksualnog uznemiravanja u Hollywoodu i to na početku svoje karijere. U nedavnom intervjuu 68-godišnja glumica rekla je da je zamalo odustala od glume kada ju je poznati holivudski redatelj pozvao u svoj dom i pokušao je seksualno iskoristiti.

June 13, 2016 - Monaco, MONACO - 'TV Series' Party at the Monte-Carlo Bay Hotel and Resort during the 56th Monte-Carlo Television Festival. Jane Seymour., Image: 290456480, License: Rights-managed, Restrictions: Worldwide rights, Model Release: no, Credit line: Olivier Huitel / Pool FTV / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia
Olivier Huitel / Pool FTV / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia

"Bila sam slomljena. To me skoro natjeralo da prestanem glumiti, a gluma je ono što najviše volim", otkrila je Seymour, dodavši da je seksualno uznemiravanje bilo kao "dobar dan" u Hollywoodu. "Takve situacije nisu se događale samo u našoj industriji, već i u drugima, a i muškarci su trpjeli posljedice. U mojem slučaju, ljudi koji su me trebali zaštititi, nisu me zaštitili", prisjetila se.

Glumica, najpoznatija po ulozi doktorice Quinn u istoimenoj seriji, nakon incidenta je napravila pauzu od glume, ali vratila se svojoj strasti prihvativši ulogu u filmu "A Doll's House". Kasnije se proslavila ulogom Bondove djevojke u filmu "Live and Let Die".

Seymour se udavala čak četiri puta - za Michaela Attenborougha, Geoffreya Planera, Davida Flynna i Jamesa Keacha. S trećim bivšim suprugom ima kćer Katherine (37) i sina Seana (34), a s četvrtim 23-godišnje blizance Johna i Kristophera. Iako njezini brakovi nisu potrajali, jednom je priznala da će svoje bivše supruge uvijek voljeti.

"Mislim da nikada u potpunosti ne prestanete voljeti nekoga. Pogotovo kada ste oboje roditelji. To je veza do kraja života", rekla je glumica koja sa svim bivšim partnerima održava prijateljski odnos.

Linker
18. travanj 2024 11:46