VELIKI HEDONIST

Zuhra o tajnama svog mršavljenja: ‘Zbog ove tri stvari uspio sam smršaviti 17 kilograma‘

Glumac koji inače pretjerano ne konzumira alkohol, odlučio se odreći i gaziranih pića i ledenih čajeva, a umjesto cijele čokolade sad pojede dvije kockice kako bi si utažio želju. Otkrio nam je još pokoji detalj zaslužan za njegovu novu liniju.

Glumac Zlatan Zuhrić Zuhra (59) koji u seriji Blago nama glumi političara Branka Glavinu otkriva kako je uspio smršaviti 17 kilograma u sedam mjeseci.

Zuhri je ovo peto po redu drastičnije mršavljenje u životu, a kao najveću tajnu svoje promjene izgleda smatra izbjegavanje ova tri sastojka: sol, šećer i brašno.


OSCILACIJE U TEŽINI

"Kroz proteklih trideset godina, kile su mi išle malo gore, malo dolje, a kako sam bik u horoskopu, poznat sam po različitim fazama i oscilacijama", rekao je Zuhra te dodao: "Kako je stigla korona, tako sam se i ja ulijenio, a kako nije bilo posla za nas glumce vrijeme sam uglavnom provodio uz Netflix na kauču. I tako je došlo do moje tuljan faze", rekao je poznati glumac.

image

Zlatah Zuhrić Zuhra

JOSKO PONOS/CROPIX

Čitajte i: Zuhra o temi koju rijetko spominje: 'Moj otac je bio na Golom otoku i naučio me što je život'

Zuhra kaže kako je baš u to vrijeme obavio i jedan rutinski pregled kod liječnika koji ga je potaknuo na prelazak na zdraviju prehranu, a hedonistički način života klasičnog bika odlučio je zamijeniti onim umjerenijim, a tuljan fazu ostaviti iza sebe.

"U to sam vrijeme počeo i raditi, a za novu ulogu morao sam promijeniti frizuru, ali i stas. Kako sam počeo raditi od jutra do mraka, sve je došlo nekako prirodno. Ništa si ne uskraćujem", rekao je Zuhra.

Glumac koji inače pretjerano ne konzumira alkohol, odlučio se odreći i gaziranih pića i ledenih čajeva, a umjesto cijele čokolade sad pojede dvije kockice kako bi si utažio želju.


TJELESNA AKTIVNOST JE VAŽNA

Nije pristaša dijeta i liposukcija, a sport ga je pratio cijeli život. "Kao mlad dečko, igrao sam vaterpolo, al tad mi nitko nije mogao vidjeti 'sixpack'. Tadašnje cure to nije zanimalo, a vaterpolo nije bio popularan", rekao je.

image

Zlatan Zuhrić Zuhra i Damir Hoyka

MARKO TODOROV/CROPIX CROPIX

Čitajte i: Zuhra o sudbinskoj vezi: 'Naša romantična priča je čista pozitiva, uživamo u četiri godine veze'

"Kad sam dobio sina, malo sam se ulijenio, kako to obično ide. No, uvijek sam volio ići na skijanja, igrati skvoš ili ping pong s Hoykom, a sada to radim i sa sinom Vjekom", kaže 59-godišnji glumac.

Aktivnosti koje danas smatra najvažnijima su duge šetnje te biranje stepenica umjesto lifta.

Linker
17. travanj 2024 12:37