Zbogom, kilogrami!

Zlatan Zuhrić Zuhra: ‘U svojoj ‘tuljan fazi‘ imao sam 124 kg, prvih pet izgubio sam u samo deset dana, sad sam na 109‘

Otkrivamo tajne vitke linije osoba iz javnog života, koje su zahvaljujući radikalnoj reorganizaciji svakodnevice u 2022. ušle znatno lakše i pune samopouzdanja. Ovoga puta svoj nam put do vitke linije otkriva popularno televizijsko lice.

Odlazak na sistematski pregled Zlatana Zuhrića Zuhru, 59-godišnjeg glumca serije Blago nama, motivirao je da se odrekne ćevapa, pljeskavica i gaziranih pića, a od željene težine dijeli ga još devet kilograma viška.

"Kad sam prošle godine u travnju bio na sistematskom pregledu, koji je pokazao da su mi sve vrijednosti testova granične ili blago povišene, shvatio sam da je krajnji trenutak za skidanje kilograma. Bio sam u svojoj “tuljan fazi” i imao 124, a sada sam na 109. Prvih pet kilograma izgubio sam u samo 10 dana, jer sam prestao piti, primjerice, Coca-Colu." govori nam Zuhra.

image

Glumac je godinama vodio borbu s kilogramima.

ANA MIHALIC

Čitajte i: Jadranka Kosor u haljini staroj 20 godina otkrila vitku liniju: ‘Otkako sam u mirovini, promijenila sam životni stil‘

"Kako gotovo nikad ne pijem alkohol, gazirana pića su bila moj najveći 'porok'. Ostatak sam gubio polako, iz mjeseca u mjesec, bez gladovanja i drastičnog odricanja, ali s promijenjenim prehrambenim navikama. Prvo sam izbacio ili radikalno smanjio unos bijelog brašna, soli i šećera. U praksi, to znači da više ne jedem pekarske proizvode poput bureka i peciva, a umjesto tri kolača nakon ručka pojedem jedan - i to ne svaki dan. Ne jedem više ni 'mesinu' - ćevape i pljeskavice u masnim lepinjama, ali ako me prijatelj koji je majstor roštilja pozove na druženje, neću ga odbiti" ističe glumac.

image

U šest mjeseci smršavio je 15 kilograma.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Čitajte i: Pažanin o svojoj borbi s kilogramima: Slavni chef progovorio o načinu s kojim se on uspio vratiti u formu

Međutim, dodaje kako će sutradan, ako taj dan “zgriješi”, to neću ponoviti, nego će paziti što jede.

"Protivnik sam radikalnih dijeta jer to obično loše završi: čovjek se toliko zaželi svega da se u nekom trenutku više ne može kontrolirati pa natuče još više kilograma nego prije. Doduše, i ja sam već tri, četiri puta mršavio i debljao se, ali ovaj put to ne planiram ponoviti." istaknuo je.

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Čitajte i: Rebel Wilson: Drastičan gubitak kilograma zahvaljujući Mayrovoj dijeti

"Moja idealna težina je 100 kilograma i nadam se da ću je dostići. Ne volim ići u teretanu pa vjerujem da će mi u tome pomoći duge večernje šetnje po kvartu s mješankom Mašom i igranje stolnog tenisa s 19-godišnjim sinom Vjekom." otkriva Zuhra.

Na kraju dodaje kako ima sreće što na snimanju serijala Blago nama u Jadran filmu ima kantinu i dobrog kuhara pa ne dolazi u napast pojesti nešto sa strane na brzinu.

"Nezdrave prehrane sam se riješio i sad mi jedino preostaje da se riješim pušenja. Dugo sam pušio kutiju i pol, a zadnjih pet godina prešao sam na e-cigarete. Sad je vrijeme da se i toga ostavim." zaključuje na kraju.

Linker
22. travanj 2024 09:55