Zlatni savjeti

Životni savjeti Tatjane Cameron Tajči: ‘Diši duboko i sporo. Odmori svoj um‘

Glazbenica paralelno uz glazbenu karijeru gradi i onu u svijetu life-coachinga, tako je brojne sugrađane iz SAD-a dovodila na ljetovanje u Hrvatsku, gdje im je osim prirode i gastronomije nudila i relaksaciju uz meditaciju.

Bila je i ostala pop diva koja se povukla na vrhuncu slave i time je Tatjana Cameron za sva vremena ostala obožavana Tajči kojoj nitko nema što zamjeriti. Ona se od svjetla reflektora povukla u Ameriku gdje je zasnovala obitelj i nastavila se baviti glazbom, ali izvan showbusiness svijeta. Taj mir, koji je pronašla, Tajči danas dijeli s drugima.

"Prošeći pored oceana. Sjedni na kamen. Zagrli svoju djecu koja odrastaju. Pijuckaj kavu u bistrou na ulici. Živi. Diši duboko i sporo. Odmori svoj um. Zaviri u svoje srce. Pronađi sreću i mir. Možeš to učiniti. Čak i tijekom izazovnih vremena", napisala je Tatjana uz niz fotografija koje je podijelila na Instagramu. Osim fotografija iz šetnje kraj oceana, pokazala je i svoje sinove.

Glazbenica koja je svoje pjevanje povezala s duhovnošću, u SAD-u ima uspješnu karijeru i objavljivala je albume duhovne glazbe. U međuvremenu se profilirala u svojevrsnu life-coachicu te je svojim američkim prijateljima i obožavateljima postala spona s Hrvatskom gdje je nekoliko godina organizirala jedrenje za relaksaciju i meditaciju.

Iako je tu avanturu poremetila korona, Tatjana i dalje djeluje, pa putem društvenih mreža dijeli korisne savjete koji bi mogli olakšati svakodnevicu.

Tako je nedavno opisala koliko je bitno disanje. "Čak i ako ništa nije strašno krivo s našim životima, možemo osjećati da smo zapeli, nesretni, neispunjeni, nezdravi i obeshrabreni...

Jeste li znali da je disanje supermoć? Poput čarobnog štapića koji usmjerava našu svjesnost tamo gdje želimo biti - umjesto da nas naš majmunčić od mozga i mišić od sjećanja odvedu od tog mjesta. Tako kad god primijetite uzorak, naviku, za koju znate da ne doprinosi vašoj dobrobiti, stanite i udahnite. Dišite, odmorite. Prinesite svijesti što stvarno želite i trebate. I učinite idući korak", savjetovala je Tajči.

Čitajte i: Tajči iskreno o odlasku iz Hrvatske: ‘Znala sam da moram otići - ili ću spasiti život ili me više neće biti‘

Zašto je otišla na vrhuncu?

Iako je planiranje duhovnih krstarenja, zbog pandemije, trenutno stopirano, to nije razlog da Tatjana kao i svakog ljeta posjeti Hrvatsku. Tako je i prošle godine iz Nashvillea stigla u Hrvatsku, a tom je prilikom sudjelovala i u HRT-ovoj emisiji U svom filmu, u kojoj je iskreno progovorila o tome zašto je na vrhuncu slave odlučila otići.

"Moj cilj je bio da kroz glazbu stvorim nešto lijepo, inspiriram. Taj Zadar, Jugovizija, ta slava je bila strašno intenzivna. Svi su mi govorili da se ta intenzivnost nije dogodila nikad prije. Jer to nije bila samo zgodna pjesma ili hit, to je bio jedan opći doživljaj svih nas. Bila sam spremna na kakve god glazbene scenske izazove, ali na taj osjećaj, to nije bila čak niti regularna slava, to je bilo strašno intenzivno i u tom trenutku nisam imala alate, niti mentalnu niti emotivnu podršku nekoga tko bi to prepoznao i znao meni to objasniti", rekla je Tatjana.

Njezin tadašnji mentor i menadžer Zrinko Tutić pokušao je napraviti sve samo kako glazbenica koja je tada imala 21 godinu ne bi otišla u SAD i time završila karijeru. "Donijela sam odluku da odem kada sam shvatila da jednostavno nisam znala na koji način funkcionirati. Ja nisam otišla zbog želje da negdje drugdje napravim karijeru, zato što sam bila ljuta na nekoga, nego jednostavno nisam vidjela drugi način van svega. A to 'svega' nije bila slava niti karijera niti pjesme, nego moja nesposobnost da budem zdrava. Emotivno, mentalno, duhovno - a i fizički", rekla je prošle godine Tajči iskreno.

Linker
20. travanj 2024 15:26