Jednako zgodan

Zbog spektakla ‘Dina‘ u kojem ima zapaženu ulogu holivudski glumac žrtvovao je svoj zaštitni znak

Šteta nije nepovratna, njegov ponos izrast će za pet do šest mjeseci, no dotad treba biti strpljiv i pretrpjeti zafrkavanje kćeri Lole i sina Nakoa-Wolf kojima se tata više sviđa s bradom.

Brada holivudskog glumca Jasona Momoe (42) poznata je koliko i njegovi mišići, no morao se odreći svog ponosa zbog prestižne uloge u novoj verziji znanstveno-fantastičnog spektakla “Dina”. U njemu tumači Duncana Idaha, mentora i učitelja mačevanja Paula Atreidesa - glavnog junaka filmske adaptacije istoimenog romana Franka Herberta iz 1965. Nitko ne zna kako ga je Denis Villeneuve, redatelj "Dine", čije prikazivanje 21. listopada počinje i u kinima i na platformi HBO Max, nagovorio da se odrekne svog zaštitnog znaka. Što god bilo, uspjelo je.

- Nisam ljubitelj brijanja. Nisam ljubitelj šišanja. I točka - izjadao se glumac u razgovoru za američki online magazin "Fatherly" dodajući kako učinjena šteta nije nepovratna, jer će mu brada narasti za pet do šest mjeseci. No bez nje se osjeća čudno kad posegne rukom na mjesto gdje je rasla.

Čitajte i: Jason Momoa prisjetio se teškog razdoblja: ‘Moja obitelj je gladovala nakon snimanja Igre prijestolja‘

- Nisam se brijao jako dugo. Mislim, imao sam bradu toliko dugo da nakon brijanja na setu "Dine" nisam znam jesu li me moja djeca vidjela bez nje.

U novom izdanju pojavljuje se na polovici filma. Već ga je pogledao s kćerkom Lolom (14) i sinom Nakoa-Wolfom (12) koje je dobio u braku s glumicom Lisom Bonet (53). Njegova pokćerka Zoë Kravitz (32), rođena u prethodnom braku Lise Bonet s glazbenikom Lennyjem Kravitzom, bila je zauzeta vlastitim filmskim projektom, spektaklom "The Batman".

- Bilo je smijeha kad su me ugledali. Djeca me više vole s bradom - veli glumac koji često ističe kako mu je najdraža i najvažnija uloga biti tata.

image
Glumac je otkrio kako su ga djeca jako zezala kad je zbog uloge 'ostao' bez brade.
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Frajeri i feministi u jednom: Glasno podržavaju žene, a nekima od njih nije problem ni odjenuti haljinu

- Roditeljstvo je za mene poanta življenja. Volim ih, brinem se o njima, podučavam ih kako bi izrasli u dobre ljude. Roditeljstvo te čini ranjivim, ali i daje puno snage. Pa i kad zbog rasplakane bebe ustaješ u dva ili tri ujutro te sutradan pokušavaš funkcionirati bez sna - govori glumac koji ovih dana snima nastavak sage o podvodnom svijetu "Aquaman i izgubljeno kraljevstvo". Nije otkrio da li mu je brada potrebna za ulogu kojom se proslavio na velikom platnu već izrasla ili na setu ima lažnu.

- Volim glumiti Aquamana. To mi se toliko svidjelo da sam nakon što smo završili prvi film, napisao 40-50 stranica mini scenarija za nastavak i dao ga našim piscima. Izvukli su puno detalja koje sam bacio na papir s prijateljem i zato sam sad jako sretan. Naglasio sam ekološki problem s kojim smo suočeni. Nije da se Aquaman bori sa zlim silama u drugoj galaksiji ili nekom drugom svijetu nego se nalazi u ovom prostoru i vremenu - zaključuje glumac.

Linker
18. travanj 2024 18:59