Napetost uoči dodjele

Zbog nominacije za Oscara zasuzile su oči Maggie Gyllenhaal, proslavila je jutarnjim šampanjcem

Glumica i redateljica već se natjecala za zlatnog kipića, i to u kategoriji za najbolju sporednu glumicu 2010. godine, a sada je pokazala kako je jednako sposobna i kada je riječ o pisanju scenarija.

Glumica i redateljica Maggie Gyllenhaal (44) ima odličan razlog za slavlje, i to zahvaljujući svojoj prvoj nominaciji za Oscara u kategoriji najboljeg adaptiranog scenarija za film The Lost Daughter. Prije ove nominacije, Gyllenhaal je za istu nagradu bila nominirana 2010. godine, i to u kategoriji najbolje sporedne glumice. Time je postala treća žena koja je prepoznata u kategoriji glume i scenarija, pridruživši se Emmi Thompson i Ruth Gordon.

Scenaristica i redateljica po prvi puta je nominirana za najbolji adaptirani scenarij za film Izgubljena kći, dok su članice njezine filmske ekipe, Olivia Colman (48) i Jessie Buckley (32) nominirane u kategoriji glavne i sporedne glumice. Nakon nominacije za film Ludo srce 2010. godine, priznala je kako nikada nije gledala objavu nominacija uživo, no ovoga je puta s uzbuđenjem pratila proglašenje.

image

Prije ove nominacije, Gyllenhaal je za istu nagradu bila nominirana 2010. godine, i to u kategoriji najbolje sporedne glumice.

JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

The Hollywood Reporter prenosi kako je Gyllenhaal je ove godine odlučila promijeniti tradiciju, a izjavila je:

"Nakon što smo suprug i ja odveli djecu u školu, odlučili smo pogledati proglašenje nominiranih, a kako bismo smirili napetost, pripremili smo bocu šampanjca pa što bude. Prve suze su nam navrle na oči kada su izgovorili ime Jessie Buckley, glumice moga filma, a nakon što su izgovorili moje ime, nastavili smo plakati i piti šampanjac".

Gyllenhaal je priznala kako su joj jutro obilježile čestitke za sve nominacije, a tako i ona Olivie Colman za koju je priznala: “Mislim da je Olivia Colman tako briljantna glumica. Bilo je veliko zadovoljstvo ostvariti ovo čvrsto partnerstvo s njom i razumjeti njezin jezik, njezino srce i doista spektakularan um”.

image

Olivia Colman je jedna od nominiranih zvijezda filma.

NETFLIX/MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Rame uz rame s Beyonce, Lady Gagom i Arianom Grande! Tko je Billboardova žena godine s jednim albumom i bez svjetske turneje

Maggie Gyllenhaal je tako postala tek treća žena koja je prepoznata u kategoriji glume i scenarija, a najavila je kako se veseli doći u društvu dviju kolegica jer "postoji nešto snažno u tome da nas tri kao žene idemo na dodjelu zajedno".

Linker
18. travanj 2024 03:36