Epska svađa

Zašto je puklo između Kim Cattrall i Sarah Jessice Parker? Donosimo kronologiju svađe zbog kojeg Samanthe nema u novim nastavcima

Kanadsko-američka glumica toliko je iznervirana privilegijama i ponašanjem glavne zvijezde te izvršne producentice serije, kao i tihim bojkotom ženske klike na setu, da se ni za milijun dolara po epizodi nije htjela vratiti. Svi su stali na suparničku stranu, ali nju nije briga.

Netrpeljivost koja se gotovo od početka snimanja serije „Sex i grad” pojavila između Sarah Jessice Parker (56) i Kim Cattrall (65), prerasla je u epsku svađu o kojoj se, nakon premijere novih epizoda serije 9. prosinca, često priča, ali malo tko zna što i zašto dogodilo? Odnos im se tijekom godina u tolikoj mjeri zakomplicirao da je kanadsko-američka glumica odbila surađivati sa Sarah Jessicom Parker u nastavku „And Just Like That” premda joj je ponuđen honorar od milijun dolara po epizodi, piše Mirror Online.

Za tu odluku, čini se, ima milijun razloga. Krenimo redom, od prve sezone starog „Seksa i grada” kada je, tvrdi Mirror, sve započelo. Kada je tumačila ulogu slobodoumne i britke PR stručnjakinje Samanthe Jones čije nas su avanture i avanturice zabavljale i mamile gledati nove epizode, uz napet odnos Carry-Faca i božanstvenu odjeću, Kim Cattrall pokazala je dojmljiv glumački dar.

image

Cynthia Nixon, Kristin Davis, Kim Cattral i Sarah Jessica Parker u 'Seksu i gradu'.

COURTESY EVERETT COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA

Na setu su je prozvali 'prirodnom komičarkom i kradljivicom scena', što se nije svidjelo Cynthiji Nixon (55) u ulozi odvjetnice Mirande Hobbes te Kristin Davis (55) koja glumi galeristicu Charlotte York. Dakako, isticanje kolegice rođene u Engleskoj najmanje je 'sjelo' Sarah Jessici Parker u glavnoj ulozi Carrie Bradshaw.

Čitajte i: Novi nastavci kultne serije 'Seks i grad' s muškog stajališta: Teško je suočavanje s novim svijetom

Tihi bojkot

Ne bi li joj signalizirale da se malo 'stiša' jer nije ona zvijezda na setu nego Sarah, kolegice su se udružile u kliku i počele je izbjegavati tijekom pauzi na setu. Nisu htjele razgovarati s Kim osim onog što je trebalo izgovoriti ispred kamera, pa i kada bi radile skupa 15 sati dnevno. S druge strane, Kim je visoko podigla glavu i ponašala se kao da je nije briga što iritira kolegice.

Međutim, njihovo ponašanje jako ju je smetalo, pogotovo kad bi trojac tijekom pauze sjeo podalje i ručao, a da joj nisu poželjele ni ”Dobar tek”.

Kim je u početku na svojoj strani imala kreatora i producenta serije Darrena Stara, no kad je on na kraju druge sezone napustio jedan od najunosnijih projekata HBO-a, na njegovo mjesto došao je Michael Patrick King i svrstao se u tim Sarah Jessica Parker - pa je Kim ostala sama. Bojkot je postao okrutniji: i šminkeri suparničke strane prestali su pričati s kanadsko-američkom glumicom. Poznato je i to da su, tijekom snimanja u Atlantic Cityju 2002., Sarah, Kristin i Cynthia za sebe osigurale poseban smještaj dok se Kim morala snaći sama.

image

Sarah Jessica Parker i Kim Cattrall u seriji su bile najbolje prijateljice.

COURTESY EVERETT COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA

U isto vrijeme pred kamerama su glumile najbolje prijateljice: svi znaju da je Carrie, kad god bi zapela u nekoj ljubavnoj vezi ili ju je po tko zna koji put iživcirao Faca, najprije potražila Samanthin savjet.

Napeta situacija dodatno se zaoštrila kad se doznalo da Sarah Jessica Parker, nakon što je serija postigla planetarni uspjeh, navodno zarađivala milijun dolara dok su se njezine kolegice morale zadovoljiti sa 350.000 dolara po epizodi. No, Kim Cattrall jedina se pobunila.

A kad je Sarah Jessica Parker promovirana u izvršnu producenticu serije što je koristila kako bi se istresala na Kim, atmosfera je postala nepodnošljiva, otkrio je upućeni izvor za Daily Mail.

I dodao:”Kim je jako smetalo i to što je Sarah imala osjetno veću 'minutažu' od nje. Posebno joj je išla na živce privilegija s grudnjacima: Sarah ga je u svojim scenama seksa smjela zadržati, ali Kim nije”.

Skinute rukavice

No, netrpeljivost se pomela 'pod tepih' 2007.,uoči snimanja prvog filma „Sex i grad”. Kanadsko-američka glumica pristala je vratiti se četiri godine nakon što je snimanje prve serije završeno, ali kolegice su je, navodno, nastavile bojkotirati.

- Kad radite 90 sati tjedno gotovo nikad niste kod kuće. A kad i jeste, stalno ste iscrpljeni. Zato su nečiji osjećaji možda bili povrijeđeni. Ali ne žalim zbog načina na koji sam se tada odnosila prema drugima – rekla je Parker 2008. za magazin Elle.

Do odgovora Kim Cattrall prošlo je nekoliko godina sve dok 2017., gostujući u showu britkog britanskog voditelja Piersa Morgana „Life Stories”, nije damski priznala da je Sarah prema njoj mogla biti ljubaznija.

- Nikad nismo bile prijateljice. Bile smo samo kolegice i što se mene tiče, time sam posve zadovoljna.

Njezine su riječi prenijeli svi značajniji mediji, a nedugo potom oglasio se Willie Garson koji je tumačio ulogu Carrienog prijatelja Stanforda Blatcha.

- Dragi fanovi, samo da vas obavijestim: ja sam toksičan. Iskoristit ću to da bih šest mjeseci pregovarao o svom ugovoru i pritom tvrditi da to ionako neću odraditi – izjavio je američki glumac koji je ove jeseni podlegao raku gušterače. Ciljao je na nevoljku odluku kanadsko-američke glumice snimiti 2010. i drugi film „Sex i grad”.

image

Slavna četvorka koja u seriji djeluje nerazdvojno.

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Čitajte i: Pogledala sam 'I tek tako' i doživjela šok za šokom: Premalo humora, nimalo seksa i jedno ključno pitanje - što je s modom?

Samanthe nema

A kada je Kim Cattrall 2018. izgubila brata Chrisa (navodno je podigao ruku na sebe), suparnice su skinule rukavice: na društvenim mrežama počelo je otvoreno 'šamaranje'. Naime, među slavnim kolegama koji su glumici izrazili sućut bila je i Sarah Jessica Parker.

- Najdraža Kim, šaljem ti ljubav i izražavam sućut zbog gubitka voljenog brata – objavila je. Ta gesta ožalošćenoj kolegici nije baš najbolje 'sjela'.

- Doista ne trebam tvoju ljubav i podršku u ovom tragičnom trenutku – odvratila je. Nešto kasnije je dodala kako se njezina majka naglas zapitala:”Kad će nas ta licemjerna Sarah Jessica Parker ostaviti na miru?” Hajdemo nešto raščistiti – ti mi nisi obitelj, nisi mi ni prijatelj. Obraćam ti se da prestaneš iskorištavati našu tragediju kako bi odglumila dobru osobu – objavila je Kim.

Nakon toga više nije bilo povratka: Cattrall za sobom porušila sve mostove. Nije postojala ni teoretska mogućnost da se pridruži trojcu u novim epizodama „Seksa i grada”.

A one, pak, na početku prve epizode dugo objašnjavaju što je dogodilo sa Samanthom i zašto je nema – Kim se, zacijelo, slatko nasmijala ako ju je pogledala. Vjerojatno joj se svidjela objava fana na društvenim mrežama: ”Obožavam seriju „Sex i grad”. Bilo bi divno da je i Samantha tu, svi su tužni što se nije vratila. S druge strane, podržavam je da čini što je najbolje za nju i mislim da je dobra stvar staviti sebe na prvo mjesto. Odličan potez, Kim Cattrall”.

Oglasio se uoči premijere serije „As Just Like That” i glumac Chris Noth (67) odnosno Faca, u intervjuu za magazin „The Guardian” .

image

Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker i Kristin Davis.

FOTOGRAFIJE: HBO

- Nemam pojma što ona misli i osjeća. Znam da sam sa Sarom Jessicom jako blizak i da su riječi kojima ju opisuje Kim Cattrall netočne. Sviđala mi se, smatrao sam da je izvanredno odigrala ulogu u seriji i neki ljudi jednostavno krenu dalje iz svojih razloga. Nisam siguran koji su točno bili njeni – rekao je.

Čitajte i: Premijera ‘And Just Like That‘: Miranda isfurala neonsko, Charlotte klasiku, a u ormaru želimo Carriejinu haljinu!

Premda su se svi svrstali na stranu izvršne producentice i glavne zvijezde, Kim se trudi pokazati da ju to smeta. Okrenula se novim projektima: lani je tumačila glavnu ulogu u američkoj seriji "Filthy Rich" , no odaziv publike je mlak. Čini se da je sjena Samanthe i dalje prati, koliko god bježala od nje. Tko zna, možda je to potakne da se ipak jednog dana predomisli i snimi nove epizode. Pratile bi Carrie, Mirandu, Charlotte i Samanthu kako 'haraju' New Yorkom u 'zlatnim godinama'...

Linker
20. travanj 2024 05:12