VELIKI USPJEH

Zagrljaj voljene djevojke: Nakon osvajanja srebra zaplakala je zbog Ivana Mikulića, a sada se proslavio olimpijski trijumf!

Doček za pamćenje imali su splitski paraolimpijci Ivan Mikulić i Dino Sinovčić koji su u Tokiju ispisali povijest paraolimpijskog sporta. Ivan sa srebrom, a Dino s broncom, a to su pošteno proslavili sa sugrađanima.

Splitski paraolimpijci Dino Sinovčić i Ivan Mikulić vratili su se kući s Paraolimpijskih igara u Tokiju. Obojica su trijumfirali, Ivan s osvojenim srebrom u paratekvandou, sportu koji je ove godine prvi put uvršten u natjecanje, a Dino s brončanom medaljom na 100 metara leđno.

U Zračnoj luci Split dočekali su ih najbliži, članovi njihovih klubova, obitelj i prijatelji. No, Mikulić je imao emotivniji doček jer ga je na prvoj liniji čekala njegova dugogodišnja djevojka Ivana. S osmijehom na licu, zagrlila je nositelja hrvatske zastave na zatvaranju igara, koji euforiju uoči dolaska u Hrvatsku nije skrivao nakon osvajanja srebra.

image
S Ivanom je u vezi tri godine
JAKOV PRKIC/CROPIX CROPIX

"Čeka me obitelj, prijatelji, samo nećaka imam 10, 11. I oni slave i oni feštaju. Cura je prvo plakala, pa sad slavi, ubit će me kad ovo čuje, ali nema veze. Svi su presretni, ovo je velika stvar", rekao je Mikulić, rođen bez lijeve podlaktice.

Čitajte i: Obitelj našeg nagrađenog Olimpijca je napokon na okupu: Tatine male ribice sjajnije od olimpijske medalje

Ivana i Ivan u vezi su već tri godine, a u zračnoj luci se nije plakalo, već isključivo slavilo. A kako i ne bi jer je Mikulić svojim nastupom uvršten u povijest paraolimpijskog sporta budući da je prvi predstavnik u paratekvandou.

"Primili smo mnogo poruka podrške i od srca mislim da ovo nije samo moja medalja, nego medalja svih vas. Svatko ima svoj djelić u ovoj medalji. Hvala vama i dragom Bogu što ste bili dio ovog puta", rekao je na konferenciji za medije nakon dolaska u Split.

image
Dino Sinovčić i Ivan Mikulić.
JAKOV PRKIC/CROPIX

Mikulić inače ovaj sport trenira već 18 godina, a za prvi trening odlučio se nakon što je odgledao nekoliko filmova borilačke tematike.

"Ljubav prema borilačkim vještinama kod mene je prisutna još od malih nogu, kad su se po cijele dane gledali filmovi Brucea Leeja, Van Dammea i drugih. Prvi trening sam odradio s devet godina na poziv prijatelja i mogu reći da je tad sve počelo i od onda nije stalo. Sve one udarce koje sam gledao i proučavao na televiziji napokon sam mogao isprobati i naučiti ih pravilno izvesti", otkrio je Mikulić u razgovoru za Hrvatski paraolimpijski odbor.

Čitajte i: Dvije teške operacije, bolovi, borba i - Janica Kostelić! Tko je Matea Jelić? Djevojka koja je osvojila olimpijsko zlato

Brončani paraplivač i sportaš splitskog kluba Mornar, Dino Sinovčić, također je s Mikulićem stigao u Split gdje su brojni kolege iz kluba i prijatelji i uz bakljadu slavili njihov olimpijski uspjeh. Dino od rođenja ima artrogripozu, bolest mišića zbog koje ne može u potpunosti saviti niti ispružiti noge, a u Tokiju je osvojio broncu na sto metara leđno.

image
Slavlje medalja u Splitu
JAKOV PRKIC/CROPIX
Linker
25. travanj 2024 15:18