Neumorna zvijezda

Zagrižena aktivistica ne staje ni u zlatnim godinama: Jane Fonda na prvim crtama uz prosvjednike

Glumica ne prestaje upozoravati na važnost zaustavljanja klimatskih promjena, sada se pridružila prosvjedima staosjedioca u Minnesoti.

Američka glumica i dugogodišnja aktivistica Jane Fonda (83) ponovno prosvjeduje. Pridružila se starosjediocima u gradu Mahnomenu u Minnesoti koji se bore protiv gradnje cjevovoda poznatog kao Linija 3. Boje se, naime, da će ta trasa, koja se proteže od Alberte u Kanadi do grada Superiora u državi Wisconsin, potaknuti ispuštanje štetnih plinova u atmosferu i time još više zagaditi okoliš.

- Predsjednik Joe Biden zauzeo je vrlo jasan i dobar stav u vezi s klimatskim promjenama i onome što treba napraviti kako bi se situacija poboljšala - rekla je Fonda, kojoj je ovo drugi put da prosvjeduje protiv tog projekta. Ne boji se uhićenja jer je na to zbog svojih ideala već navikla.

Čitajte i: Baš nije imala sreće s muškarcima: Razvodila se tri puta, ali nikad nije odustala od ljubavi

Aktivistički ‘staž‘

Ni izolacija zbog pandemije nije zaustavila 82-godišnju glumicu da prestane raditi: osim što redovito objavljuje programe vježbi i odnedavno dizajnira odjeću koju prodaje u humanitarne svrhe, ne prestaje upozoravati na važnost zaustavljanja klimatskih promjena. U dugogodišnjoj borbi protiv klimatskih promjena, već je nekoliko puta završila iza rešetaka zbog prosvjeda pred zgradom Capitol u Washingtonu i ponosna je što je u listopadu prošle godine s njom bila uhićena i njezina unuka Viva Vadim.

Linker
19. travanj 2024 01:49