Zlatno srce

Zadnji akcijski junak: Liam Neeson najavio kraj snimanja ovakvih filmova, razlog je urnebesan

Glumac od 2008. godine snima ‘osvetničke‘ akcijske filmove, uoči izlaska posljednjeg u nizu, najavio je da više neće birati takve uloge.

Imat ću 69 godina u lipnju pa mislim da nakon ovog filma više neću glumiti akcijske junake. Osim ako me ne želite gledati kako uz pomoć hodalice lovim zlikovce, rekao je holivudski glumac Liam Neeson najavljujući film ‘Zaštitnik’, koji se od 21. siječnja prikazuje u kinima.

Od 2008., kada je snimio akcijski hit ‘96 sati’, u kojem je kao bivši tajni agent morao spasiti otetu kćer, Neeson je postao najveća zvijezda ‘osvetničkih’ filmova te je nanizao brojna slična djela: ‘Šetnja među grobovima’, ‘Non-stop’, ‘Noćna potjera’... I ‘Zaštitnik’ slijedi zakonitosti toga popularnog podžanra akcijskih filmova.

image
Liam Neeson u filmu 'Zaštitnik', za koji tvrdi da mu je posljednji akcijski film.
PROMO

Pronašao dobrotu u sebi

Neeson u njemu glumi umirovljenog marinca koji živi na granici između SAD-a i Meksika, a jednoga dana nađe se usred sukoba članova narkokartela i meksičkih državljana koji bježe od njih. Nakon što kriminalci ubiju jednu ženu, Neesonov junak Jim Henson odluči njezina sina Mauricija otpratiti do rodbine u Chicagu, bez obzira na sve opasnosti s kojima će se morati suočiti.

- Sviđa mi se taj lik. Isprva se čini da je zbog rata, gubitka supruge i ostalih nedaća postao bezosjećajan i da ga više nije briga za druge. No, kada je vidio dječaka koji je ostao bez majke, pronašao je dobrotu u sebi. Drago mi je da možemo pokazati kako nijedan čovjek nije otok - objasnio je Neeson zašto mu se svidjela uloga u ‘Zaštitniku’. A tu je bio i dodatni bonus, priznao je.

- Nije loš ni osjećaj pred kamerama pretući upola mlađeg zlikovca.Film je režirao Robert Lorenz, a uz Neesona glume Katheryn Winnick i Teresa Ruiz te Jacob Perez u ulozi Mauricija.

Linker
24. travanj 2024 19:04