Smijeh je lijek

Yaya otkrila zašto je rijetko u medijima i što radi kad je ne vidimo: ‘Dane si ispunim šljakom‘

Pjevačica i akademska slikarica, zaštitno lice i glas zagrebačkog benda Jinx, vratila se novom pjesmom šaljivog imena koja je nastala u depresivnom razdoblju pandemije. U razgovoru za Gloria.hr otkriva kako je ona prevladala protekli period i zašto je ne vidimo češće.

Jedna od omiljenih pjevačica s domaće scene - Jadranka Ivaniš Yaya nedavno se "vratila" nakon dulje stanke s pjesmom "Treba nam dosade" koja nije proizašla iz "kreativne kuhinje" njenog matičnog benda Jinx, nego je Yaya udružila snage s glazbenicima okupljenim pod imenom Izgubljeni vikend.

U razgovoru za Gloria.hr otkrila je po kojem principu bira s kim će surađivati izvan Jinxa. "Uvijek ima nešto što me privuče, a to je neka dimenzija u kojoj se još nisam našla, nešto izazovno - drugačije od mog matičnog benda. Pokušavam se pronaći u novim ulogama, zvukovima i stilovima", kazala nam je Jadranka Ivaniš. "Prvenstveno mi je tekst pjesme bio zabavan, a vrlo aktualan", dodala je umjetnica što ju je potaknulo da otpjeva pjesmu "Treba nam dosade".

image
Yaya i Izgubljeni vikend objavili su pjesmu 'Treba nam dosade'.
PROMO

Kako je ranije otkrila pjesmu su snimili za vrijeme prvog lockdowna. To je vrijeme nazvala dosta depresivnim, a budući da se nije smjelo svirati, muzičari su se povukli u studija. Yaya nam je otkrila i što će joj najviše ostati u sjećanju, jednom kada cijela situacija s pandemijom prođe.

Čitajte i: Yaya se vratila, i to bez Jinxa, pjevačica novom pjesmom poručila: ‘Treba nam dosade‘

Bira kada će u medije

"Najčudnije od svega je to što mi je na neki način sve išlo u prilog. Pasalo mi je da budem puno doma i da je sve mirnije. Ali mislim da više nikada neće biti isto i nadam se da ćemo izvući neku pouku iz svega ovoga. Ali najviše ću pamtiti količinu različitih vrsta dostava svega i svačega", našalila se i nasmijala na kraju pjevačica.

Pogledajte video

Iako nastupa na pozornicama nema, začudo, ovoj pjevačici ne nedostaju previše. "Iz ove perspektive mi to izgleda kao science fiction", nasmijala se Yaya. Pa iako joj nastupi na pozornicama sada djeluju kao znanstvena fantastika, ova akademska slikarica i glazbenica održava kontakt s publikom, ali kroz jedan drugi medij.

"Zapravo sam u eteru često pošto imam radio emisiju Yayino gnijezdo na Yammat FM-u gdje razgovaram s umjetnicima. Inače se možda tako ne čini jer sam tip koji, kad nemam ništa pametno za objaviti, to ni ne činim", objasnila je i dodala da su joj povodi obično novi projekti, izložba, koncert.

Na pitanje kakvu si pjesmu ili suradnju još priželjkuje u karijeri, nije znala pronaći odgovor. "Teško pitanje! Nikad nisam razmišljala o tome. Više volim da se stvari dogode spontano. Ni ne ovisi uvijek baš sve o meni", kazala je Yaya. Za kraj je otkrila da si dane ispunjava jednom stvari - "šljakom".

Linker
24. travanj 2024 10:30