Otkriveni novi detalji

Vojvoda nije rekao sve: Iza odluke Regé-Jean Pagea o odlasku iz ‘ Bridgertona‘ krije se kreativni sukob

Zgodnom Britancu ponuđen je anažman u drugoj sezoni koji ga nije zadovoljio: povremeno pojavljivanje u nekoliko epizoda za ne baš izdašan honorar, što je odbio zbog mnogo uloge u novoj filnskoj adaptaciji kultne igre Dungeons & Dragons.

Iza odluke britanskog glumca Regéa-Jeana Pagea da se oprosti od uloge Simona Bassetta u drugoj sezoni Netflixovog hita "Bridgerton" krije se, čini se, kreativna nesuglasica s moćnom kreatoricom serije i izvršnom producenticom Shondom Rhimes i njezinim timom.

To ne znači da zgodna zvijezda serije, koja je privukla impresivnih 82 milijuna gledatelja, nije bila iskrena otkrivši nedavno kako ga je uloga vojvode od Hastingsa privukla jer je bila “angažman od jedne sezone koji ima svoj početak, sredinu i kraj” te da će se obitelj Bridgerton u novoj društvenoj sezoni vrlo dobro snaći bez njega.

image
Rege-Jean Page u seriji 'Bridgerton' glumi s Phoebe Dynevor.
NETFLIX/EVERETT/PROFIMEDIA

Čitajte i: 'Vojvoda od Hastingsa' slomio srca obožavateljica: Zvijezda serije 'Bridgerton' ljubi britansku nogometašicu

Glumac je jednostavno izbjegao uperiti prst u osobu o čijim odlukama ovise mnoge karijere u američkoj zabavljačkoj industriji i posvetio se novim projektima, rekao je holivudski izvor za Page Six.

Do nesuglasica sa Shondom Rhimes došlo je jer nije bio zadovoljan onim što je isplanirala za njegov lik u novoj sezoni.

Ponuđen angažman nudio mu je mjesto među vodećim glumcima serije, ali više ne bi tumačio najvažniju mušku ulogu.

Budući da je privlačni Britanac preplavljen primamljivim ponudama i svjestan da u ovom trenutku može birati i uloge i uvjete pod kojima glumi, odbio je izvršnu producenticu i fanove serije (mnoge su gledateljice „Bridgerton” pratile zbog njega) doveo do očaja.

Fokus se prebacuje

Nakon što je prva sezona bila fokusirana na ljubavnu priču Daphne Bridgerton, koju glumi Phoebe Dynevor i vojvode od Hastingsa, u nastavku ćemo pratiti neženju koji mora pronaći odgovarajući nevjestu: riječ je o njezinom najstarijem bratu Anthonyju Bridgertonu kojeg glumi Jonathan Bailey.

Čitajte i: Obožavatelji serije 'Bridgerton' u šoku! Zavodljivog vojvodu Hastingsa nećemo gledati u drugoj sezoni

Prema pisanju The Hollywood Reportera, Regé-Jean Pageu je ponuđena prilika vratiti se kao gostujuća zvijezda u tri do pet epizoda u novoj sezoni za honorar od 50.000 dolara po epizodi, što je glumac odbio.

Umjesto serije, čija se radnja temelji na romanima Julije Quinn, a prati događanja u visokom londonskom društvu početkom 19. stoljeća, prihvatio je jednu od vodećih uloga u novoj filmskoj adaptaciji kultne igre Dungeons & Dragons - koju su, među ostalima, igrali Sheldon i ekipa u serijalu "Teorija velikog praska".

U njoj će glumiti s Chrisom Pineom, Michelle Rodriguez i Justice Smith. Nesretne vojvodine obožavateljice morat će se prebaciti u drugi žanr jer je to zasad jedini način na koji mogu uživati u Regé-Jean Pageu, makar se transformirao u čarobnjaka s vlašću nad zmajevima o kojima ovisi sudbina lijepe i dobre vladarice zamišljenog carstva.

Linker
17. travanj 2024 02:00