rasističko nasljeđe

Voditeljica progovorila javno o Anni Wintour: ‘Ima problematičnu sliku o tome kako bi žene trebale izgledati‘

Čak ni oni s najjačim samopouzdanjem ne bi dobro podnijeli ovakve kritike kakve je američka spisateljica i televizijska voditeljica Meghan McCain iznijela javno o glavnoj urednici kultnog magazina Vogue Anni Wintour.

"Anna Wintour ima dugu povijest ne stavljanja modela na svoje naslovnice, ne stavljanja ljudi koji pripadaju drugim rasama, a ima i vrlo problematičnu sliku o tome kako bi žene trebale izgledati. Mislim da su Anna Wintour i Vogue jedan od razloga zašto imamo dosta toksičnosti u modnoj industriji, tako da sam s Vogueom završila za dugo, dugo vremena. I zapravo bi mi se svidjelo da se neka od 'kulture odgovornosti' ili 'kulture posljedica', konačno filtriraju i prema časopisu Vogue i prema Anni Wintour ", izjavila je Meghan McCain u američkoj emisiji The View.

image
Kroz karijeru je dobila nekoliko nadimaka - od 'čelične lady' do nuklearne Wintour
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK

Nije propustila prokomentirati cover priču magazina Vogue za kolovoz na kojoj se nalazi prva dama Jill Biden ustvrdivši kako je umjesto nje na naslovnici trebala biti Melania Trump.

Odbačeni prijatelj se osvećuje Anne Wintour: 'Toj Sotoni u suknji nije kasno za iskupljenje'

"Nisam obožavateljica obitelji Trump ni same Melanije, no nitko ne može poreći činjenicu da je bila pomodna prva dama. Dakle, ako se tvoj časopis bavi isključivo modom, trebala je i ona biti na toj naslovnici", rekla je McCain zaključivši oštar istup još snažnijom rečenicom: „Uistinu se nadam da će se Vogue početi iskupljivati za svoje duboko, intenzivno, rasističko nasljeđe".

Iako je u osmom desetljeću, najutjecajnija žena izdavačkog svijeta ni ne sanja o odlasku u mirovinu. Moćna dama koja se od 1988. godine nalazi na poziciji glavne urednice američkog izdanja ‘modne biblije‘ Vogue, u 71. godini života, krajem 2020. dobila je dvije nove titule, kojima je utišala šaputanja da odlazi iz kuće Conde Nast. U sklopu velikog ‘unutarnjeg preuređenja‘, Condé Nast objavio je kako će Anna, uz dosadašnje funkcije uživati u titulama urednice sadržaja svjetskih izdanja te postati globalna izvršna urednica magazina Vogue koja sada ima završnu riječ vezanu za sva izdanja Condé Nast, u preko 30 tržišta na svijetu.

Linker
24. travanj 2024 18:41