Sve za nju

Vjenčanje prije teške operacije: Dirljiva ljubavna priča najvećeg dobitnika Grammyja!

Američki glazbenik Jon Batiste vjenčao se sa Suleikom Jaudad samo dan prije njezine teške operacije kojom joj je transplantirana koštana srž zbog recidiva leukemije.

Američki glazbenik Jon Batiste na 64. dodjelu diskografskih nagrada Grammy u Las Vegasu stigao je sa statusom favorita, jer je njegov R&B album ‘We Are‘ dobio čak jedanaest nominacija u različitim kategorijama. Snimio ga je i objavio lani, te posvetio svojoj životnoj ljubavi, supruzi Suleiki Jaouad, a kući u New Orleans se vratio s čak pet zlatnih gramofona - uz ostale i za album godine, te najbolji video.

No, u mislima je u večeri svog najvećeg slavlja bio uz suprugu Suleiku, koluministicu, spisateljicu i motivacijsku govornicu, koja se oporavlja od transplatacije koštane srži.

Toj je zahtjevnoj operaciji podvrgnuta u veljači, nakon što joj je drugi put dijagnosticirana zloćudna bolest - leukemija.

Čitajte i: Neugodna iznenađenja: Cure detalji iščekivanog vjenčanja Brooklyna Beckham

Rođenoj Njujorčanki bolest je prvi put dijagnosticirana prije jedanaest godina nakon što je na Sveučilištu Princeton završila studij francuskog jezika i književnosti, te se specijalizirala za kulturu i povijest Bliskog istoka, te pitanja rodnog identiteta, a svoju je borbu sa zloćudnom bolešću opisala u memoarima "Između dva kraljevstva" (Between Two Kingdoms), koji su postali bestseller.

image

Sa suprugom Suleikom Jaouad na dodjeli Emmyja 2019.

DAVID BUCHAN/SHUTTERSTOCK


Želio je to od prvog dana

"Liječnici su mi davali svega 35 posto izgleda za preživljavanje, ali ničiji život ne može se i ne smije promatrati kao statistički podatak. Svatko od nas je priča za sebe i za život se uvijek isplati boriti do posljednjeg daha", izjavila je Suleika Jaouad koja je svoju prvu bitku iznijela sama. Supruga Jona Batistea, američkog glazbenika, skladatelja i pjevača, frontmena benda Stay Human, upoznala je 2014. i bila je to ljubav na prvi pogled.

image

Jon Batiste i Suleika Jaouad u vezi su osam godina

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK

"Poželio sam je oženiti čim sam ju upoznao", izjavio je Jon Batiste u ekskluzivnom razgovoru za američku televizijsku postaju CBS u razgovoru uoči dodjele Grammyja.

U njemu je otkrio kako se sa Suleikom Jaouad u tajnosti vjenčao u veljači, svega dan prije nego što je njegova draga bila podvrgnuta operaciji koštane srži, na što je bila prisiljena jer joj se zloćudna bolest - vratila.

"Nije to bila ishitrena odluka koju smo donijeli preko noći, pa imali smo osam godina za pripremu", našalila se u svojoj izjavi Suleika Jaouad i dodala kako je njezin prosac bio krajnje iskren i otvoren.


Žica umjesto prstenja

"Rekao mi je da me ne prosi zbog dijagnoze, nego jer je upravo podigao zaručnički prsten za koji mu je trebalo punih godinu dana da ga dizajnira i naruči", dodala je Suleika, pa su pred matičara otišli u jedinom slobodnom terminu uoči njezine operacije.

Čitajte i: Još se nije oporavila od gubitka bebe, a britanska glazbenica već je doživjela novi udarac

Kako nisu imali vremena za nabavu vjenčanog prstenja odlučili su improvizirati, te su prstenje sami izradili od onog što im je bilo pri ruci.

A to su bile plastične žice kojima se u trgovinama prehrambenih proizvoda pričvršćuju vrećice za kruh.

image

Jon Batiste na 64. dodjeli diskografskih nagrada Grammy u Las Vegas dobio je pet zlatnih gramofona

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK

Glazbenik je u televizijskom razgovoru njihovo vjenčanje opisao kao malu i skromnu svečanost, ali i savršenu proslavu njihove ljubavi. A nakon dodjele Grammyja uspjeh je kratko prokomentirao riječima da svačiji život ima uspone i padove, pa tako i njegov.

"Ne događa se često, ali ponekad se oni i preklapaju. Sa svime se treba znati nositi", izjavio je i odjurio kući ženi svog života.

Linker
19. travanj 2024 07:53