Getty Images for MTV
Dug put do oporavka

Više je puta prijetila samoubojstvom, bila na psihijatriji i privođena zbog 'ludila': Je li ovo njezin kraj?

Živčani slomovi, problemi s težinom, alkoholom i opijatima mladu su Mischu Barton doveli do ruba. Sa svojim demonima bori se već 13 godina.

Kada je zaigrala u hit tinejdžerskoj seriji 'The OC' mnogi su mislili da je Mischa Barton (34) odrasla sa 'srebrnom žlicom' u ustima, baš poput lika djevojke koju je tumačila. No, osim izvrsnih stilskih odabira, Mischa je malo veze imala s djevojkom iz visokog društva. Ona je, kako je i sama izjavila, odrasla u obitelji englesko-irskih korijena, a koja se zbog posla njezinog oca selila jako često.

Iako je rođena prije 34 godine u zapadnom Londonu, kada joj je bilo svega pet, Mischa je s roditeljima doselila u New York, a tamo je započela svoju glumačku karijeru. Već je s devet godina počela glumiti, redala je uloge u predstavama, serijama i filmovima, razvijala se na ekranu i činilo se da je pred njom blistava karijera koja će je odvesti do neslućenih holivudskih visina. No, to se nije dogodilo.

Puno se toga izdogađalo ovoj djevojci koja je kroz srednju školu bila besprijekorna učenica. Nizala je izvrsne ocjene, uloge su stizale, sve dok nije stigla i ona za spomenuti 'OC'. Nije Mischa željela biti tek zvijezda teen serije pa je pokušavala dobiti inteligentnije, teže uloge. U isto vrijeme, gradila je vlastiti brand i dobila ugovore s nizom prestižnih brendova.

Actress Mischa Barton spent the afternoon on the boat of Roberto Cavalli, then bought an ice cream and took a walk with friends and dog in Cannes during the 60th Film Fetival. Cannes, France, May 20, 2007, Image: 21319546, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: DFY + FKF / KCS Presse / Profimedia
DFY + FKF / KCS Presse / Profimedia
Mischa Barton

Potvrdu u visokim krugovima dobila je vezama s imućnim nasljednikom Brandonom Davisom, a potom i Ciscom Adlerom, sinom legendarnog producenta Loua. A onda se nekako, negdje usput - sve urušilo. Od djevojke s talentom, ambicijama i potencijalom, Mischa se vrlo brzo pretvorila u hodajuću katastrofu. Iza nje je posljednjih godina više skandala i sudskih susreta negoli uloga. Tek je prije par mjeseci ponovno počela čitati scenarije odlučna u namjeri da se vrati na velika platna.

Problemi su počeli 2007. godine kada je uhićena zbog vožnje u pijanom stanju, bez dozvole. Tada se dobrovoljno prijavila na odvikavanje, no bio je to tek početak problema. U desetljeću koje je uslijedilo, Mischa je dva puta hospitalizirana - jednom zbog prijetnji samoubojstvom, a drugi put zbog ponašanja - vrištala je polugola u svom dvorištu, prijeteći samoubojstvom. Tada je policiju zvao njezin susjed. Više je puta hospitalizirana na psihijatrijskom odjelu, no ona to smatra normalnim. Pritisak posla i način života koji je znatno drugačiji od normalnog, Mischu je dovodio do ruba.

, Image: 460528199, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage, Commercial electronic, Personal use., Model Release: no, Credit line: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia
MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia
Mischa Barton

Uvelike su joj 2019. godinu obilježili sudski susreti s bivšim dečkima Jonom Zachariasom i Adamom Spawom, jedan je snimao seksualne odnose s njom bez pristanka, a drugi ih je distribuirao. 'Nije šala kada na kraju završite na sudu boreći se s tim stvarima', izjavila je nakon svega Burton. No, uspjela je izvojevati borbu i danas je sretna što je uz nju cijelo vrijeme bio i njezin dečko, australski maneken James Ambercrombie. Iako su nedavno završili ljubavnu priču, James je glumici bio velika podrška tijekom sudskog procesa. Posljednjih mjeseci Mischa konačno izgleda zdravije i sretnije pa se svi nadaju da je konačno došao kraj nevoljama 34-godišnje zvijezde koja tek treba do kraja zablistati.

Linker
20. travanj 2024 13:10