U poznatom stilu

Veliki povratak Filipa Dizdara: ‘Nakon godina rada za druge osjetio sam da je pravo vrijeme da se vratim‘

Nakon gotovo pet godina stanke, glazbenik je izdao vlastitu pjesmu, u međuvremenu radio je za druge umjetnike, ali i upisao akademiju.

Gotovo pet godina nakon njegovog zadnjeg singla, na glazbenu scenu se vratio Filip Dizdar! "Skupa u samoći“ manifestna je pjesma potpuno novog i mračnijeg sounda koji je po prvi puta potpuno u produkciji talentiranog Filipa.

Osim što je upisao režiju na Akademiji dramske umjetnosti, Filip nakon skoro pet godina počinje novu glazbenu priču. Tijekom ove godine, uz utjecaj neizvjesnog vremena, nastala je pjesma "Skupa u samoći“.

Pogledajte video

Prepoznatljiv stil

Ovaj novi i kreativni izričaj upečatljivog prizvuka i zarazno intrigantnog teksta, svojim se karakterom odmiče od pjesama koje smo od njega navikli slušati. Sound pjesme ukalupljen je u mračniji, realniji, profinjeniji i zreliji kontekst, a prvi put je mladi glazbenik zaslužan za kompletni aranžman i produkciju, tako da "Skupa u samoći“ više nego ikad odiše prepoznatljivim Filipovim stilom.

Čitajte i: Prijateljica u posjeti: Tko to radi društvo glazbeniku Filipu Dizdaru u New Yorku?

Čitajte i: Natali Dizdar preselila: ‘Trenutno nije najbolje mjesto za život, ali napravila sam ono što sam htjela‘

"Zadnja godina koliko je bila teška bila je i godina preispitivanja životnih odluka i planova za budućnost. Nakon četiri godine produciranja i pisanja pjesama za druge osjetio sam da je pravo vrijeme da se opet vratim autorskom radu, ovaj put kao producent i aranžer. Pjesma ‘Skupa u samoći‘ nastala je slučajno, svirao sam bas i ta jedna linija mi nije izlazila iz glave. Nakon što sam ju snimio, svi ostali instrumenti su se nekako prirodno posložili oko nje i dali pjesmi novi život i atmosferu. No, iako je glazba došla prirodno, pisanje teksta je bio duži proces. Glavni razlog je bio taj što sam u isto vrijeme želio napisati jako osoban tekst, ali da je s druge strane otvoren za interpretaciju. Tekst je na neki način skup trenutaka i vinjeta iz života, trenutaka koji su mi se urezali u sjećanje i nosim ih sa sobom", rekao je Dizdar.

01 - Modified: 2021-07-15 19:42:17 - Feat.: 1 - Title: Filip Dizdar drugim singlom najavljuje novi album: Radi se o ljetnoj pjesmi koja poziva na ples
01 - Modified: 2021-07-15 19:42:17 - Feat.: 1 - Title: Filip Dizdar drugim singlom najavljuje novi album: Radi se o ljetnoj pjesmi koja poziva na ples
Linker
02. prosinac 2022 21:30