Krenule su pripreme

Vedran Ćorluka spreman za novu životnu ulogu: Ležernim korakom među stare prijatelje i suigrače

Bivši nogometaš i odnedavno trener nacionalne reprezentacije nakon osvojenog trofeja s ruskim Lokomotivom, za kojeg je odigrao posljednju utakmicu, stigao je u Zagreb i pridružio se starim znancima.

Naši nogometni reprezentativci stigli su u Hotel Capital u središtu Zagreba, okupili su se uoči odlaska na Euro, a prvi put među njima u novoj ulozi bio je i Vedran Ćorluka. Čarli je do prije tri godine bio njihov suigrač, a od nedavno je u trenerskoj ulozi - nakon što ga je Zlatko Dalić pozvao da mu bude pomćnik.

Na prvi je zadatak u novoj ulozi došao u ležernom izdanju, crno bijelu kombinaciju začinio je smeđim hlačama, a cijelu su kombinaciju podignule moderne sunčane naočale.

Čarli se na svom Instagramu zahvalio Zlatku Daliću na ovoj prilici. "Počašćen sam i zahvalan na ovoj nevjerojatnoj prilici. Posebne zahvale treneru nacionalne reprezentacije Zlatku Daliću i HNS-u. Bit će mi zadovoljstvo opet biti dio trenerske ekipe za nadolazeći Euro kao i opet raditi s mojim prijateljima i bivšim suigračima", napisao je Vedran.

Gotovo preko noći Ćorluka je završio igraću karijeru, od nastupa za reprezentaciju oprostio se još na ljeto 2018. nakon odličnog plasmana na Svjetskom prvenstvu, a od klupskog nogometa oprostio se nedavno.

image
MARKO TODOROV/CROPIX

"Zadnjih nekoliko tjedana, pogotovo posljednji, bili su dosta emotivni za mene. Osvojili smo Kup Rusije, a u nedjelju je bila moja oproštajna utakmica za Lokomotiv i ujedno zadnja u karijeri. Mogu reći da mi je u nedjelju bilo malo teško, a već u ponedjeljak sam se osjećao daleko bolje i vedro gledam prema budućnosti", kazao je Vedran Ćorluka za Sportske novosti.

Čitajte i: Franka i Ćorluka konačno u luksuznom domu: Urbana vila u centru s okućnicom ima oko 1500 kvadrata

Drugi prioriteti

Kako je ispričao nije planirao da će mu ova godina biti posljednja u bogatoj igraćoj karijeri. Za klubove u prvoj ligi igrao je od 2004. punih 17 sezona.

"Nije da više nisam bio motiviran, niti da više ne uživam u nogometu. Dapače, uživao sam i ove nedjelje u svojoj zadnjoj utakmici, ali mislim da je bilo vrijeme za doći kući, te se pronaći u nekoj novoj ulozi i nekim novim životnim radostima", kazao je Čarli za Sportske. Ovaj 35-godišnji sportaš čak je 14 godina živi u inozemstvu - prvo pet u Engleskoj, a zatim devet u Rusiji.

"Sina nisam viđao po tri mjeseca, neću više tako", kazao je Vedran za Jutranji list. Naime njegova supruga Franka Batelić i sinčić Viktor žive u Hrvatskoj, dok je Ćorluka u Rusiji. Objasnio je i kako je došlo do dogovora s trenerom Dalićem.

"Prije dva mjeseca dobio sam poziv izbornika koji mi je spomenuo tu ideju. S obzirom da sam već tada razmišljao o završetku karijere, vrlo brzo smo se dogovorili. Iznimna mi je čast što me uopće vidio kao nekoga tko može pomoći na Euru. Nakon razgovora s bivšim suigračima prihvatio sam taj poziv i nadam se da ću biti od pomoći kao kad sam bio igrač", ispričao je Vedran Ćorluka za Sportske. Dodao je kako je naravno o svemu porazgovarao s prijateljem Lukom Modrićem te je nakon Lukinog pozitivnog mišljenja prihvatio ponudu. Iako nema trenersku akademiju, Čarli je misli upisati te se nadalje vidi u trenerskoj ulozi.

Linker
16. travanj 2024 14:07