strašno

Već dugo se bori s neizlječivom bolešću! Sada je konačno smogla snage pokazati kako izgleda

Autoimuna bolest dijagnosticirana je pjevačici LeAnn Rimes kad je imala samo dvije godine. Od tada je skrivala svaki centimetar kože, no sada je napravila nešto što joj je donijelo veliko olakšanje.

Pjevačica LeAnn Rimes Cibrian, koju znamo po hitu "Can't Fight The Moonlight" iz filma "Djevojke iz Coyote bara", odlučila je pokazati svijetu s čim se bori od druge godine života. Na Svjetski dan psorijaze, pjevačica je na svoj Instagram profil objavila fotografiju na kojoj pozira gola.

Njezino tijelo prekriveno je okruglim crvenim mrljama i krastama koje su karakteristične za psorijazu, autoimunu, ali nezaraznu kožnu bolest za koju uzrok još nije poznat, no vjeruje se da se pojavljuje zbog stresa. Obično zahvaća zglobove, ali može se pojaviti i na cijelom tijelu.

"Toliki dio mog putovanja, i privatnog i kreativnog, a moja nova pjesma i podcast uskoro izlaze, iskapao je te dijelove mene koje sam skrivala i sad ih želim pokazati. Ovo je bilo i još uvijek je putovanje koje dopušta tim fragmentima da čine cjelinu. Glazba je moj dar i zbog nje sam ovdje. Sad želim dati glas i tim drugim dijelovima mene. I želim dati glas tolikim ljudima koji prolaze kroz isto. Konačno je došlo vrijeme da budem iskrena o tome što je psorijaza i kako izgleda", napisala je LeAnn te dodala kako je nakon objave fotografije osjetila veliko olakšanje.

"Trebalo mi je ovo. Moje cijelo tijelo, moj um, moj duh trebali su ovo očajnički", zaključila je pjevačica. Njezino stanje pogoršalo se tijekom djetinjstva kada joj je 80 posto tijela bilo prekriveno lezijama, zbog čega je izbjegavala pokazivati kožu u javnosti, a kasnije na scenu nije izlazila bez dva para najlonki, čak i usred ljeta.

LeAnn nije jedina kojoj psorijaza uništava kvalitetu života. Reality zvijezda Kim Kardashian West već godinama ima ovu kožnu bolest, no ona je često pokazuje na svojim društvenim mrežama jer smatra da je treba shvatiti ozbiljno. Dijagnozu je dobila prije deset godina, dok je s obitelji snimala reality show “Keeping Up With The Kardashians”.

image
Kim Kardashian pokazuje crvene mrlje od psorijaze.
PROFIMEDIA
Linker
07. travanj 2024 03:10