savršen spoj

Uz Radu Šerbedžiju na koncertu je zablistala njegova talentirana kći Mimi

Koncert "Već sam ti pričao" Rađe Šerbedžija odradio je uz orkestar Zapadni kolodvor dok su gosti bili Matej Meštrović, Vlatko Stefanovski, Damir Urban, Jure Ivanušić i talentiran član njegove obitelji - Milica Mimi Šerbedžija.

Filmska zvijezda Rade Šerbedžija (73) vratio se na daske Hrvatskog narodnog kazalište u Zagrebu, ali ovoga puta kao glazbeni interpretator koncerta. Na pozornici mu se često pridruži Damir Urban, kao i Radina kćer Milica (22), koja pohađa glazbenu školu u Liverpoolu. Iz publike gledala ih je ponosna supruga Lenka Udovički.

koncert Rade Serbedzija i Zapadni kolodvor band - vec sam ti pricao o tome / HNK / Zagreb 03.11.2019. / foto: Davor Matota / Rade Serbedzija i kcer Milica Serbedzija i supruga Lenka Udovicki
Davor Matota

Rođena Londončanka Milica Šerbedžija studira na fakultetu Liverpool Institute for Performing Arts, koji je utemeljio Paul McCartney. Lijepo pjeva, sklada, piše poeziju i svira nekoliko instrumenata, a s jeseni će početi pripremati prvi album kantautorskih balada. Zasad nastupa samo na koncertima svojeg oca. Na fakultetu je našla i dečka, dvije godine mlađeg Joea Bennetta, kojeg je, rekla je za Gloriju, prošlog ljeta dovela na Brijune.

koncert Rade Serbedzija i Zapadni kolodvor band - vec sam ti pricao o tome / HNK / Zagreb 03.11.2019. / foto: Davor Matota / Rade Serbedzija i kcer Milica Serbedzija i Zapadni kolodvor band
Davor Matota / Hanza media

"HNK je moja pozornica na kojoj sam igrao "Kiklopa" Ranka Marinkovića, jednu od najuspješnijih predstava u HNK-u tih godina, zatim Ibsenovog "Peer Gynta", "Richarda III"… U to doba sam bio jako koncentriran na kazalište i odgovarala mi je velika pozornica koju sam mogao savladati glasom i uigranošću i kao takva mi je bila uvijek najdraža. Ponovo stajati na toj istoj pozornici mi je zadovoljstvo i posebno uzbuđenje pa ću koncert započeti i govorom iz 'Kiklopa' što će publiku sjetiti na tu uspješnu predstavu. Nakon toga slijedi repertoar koji sam pripremio posebno za tu prigodu, neke nove pjesme poput 'Kasno jesen dolazi', koju je Hus napisao za mene, pjevat ću remake Novkovićeve pjesme ‘Ostala si uvijek ista’, jedan od najvećih hitova Miše Kovača. S ovom pjesmom na neki način pričam priču o Miši s kojim sam veliki prijatelj", rekao je Šerbedžija koji je, zanimljivo, s Mišom Kovačem glumio u filmu "Poslijepodne jednog fazana" 1972. godine.

Linker
23. travanj 2024 20:07