Youtube
Danijela bez filtera

Uvjereni ste da ne znate pjevati? Danijela Martinović i profesor Baldo Mikulić otkrivaju zanimljivu teoriju koja će vas razuvjeriti

Glazbenica Danijela Martinović vodi nas u dosad neistraženi dio glazbenog svijeta. U novom videu na YouTube kanalu #danijelabezfiltera predstavlja profesora pjevanja Baldu Mikulića čija teorija o pjevanju i vama može promijeniti život jer prema njoj svatko tko govori ima i sluha što znači da može naučiti pjevati.

- Od svoje 14. godine profesionalno se bavim pjevanjem. Tako se sve posložilo, tako je trebalo biti. No duboko sam uvjerena da bih pjevala bilo gdje, bilo kada i da mi se nije dogodila popularnost. Pjevanje je po mom mišljenju poklon koji smo dobili kao ljudi, a po mišljenju stručnjaka, pjevanjem možemo izliječiti i razne bolesti. Od poremećaja štitnjače pa do otpuštanja raznih psiholoških trauma - kaže nam Danijela.

S obzirom na tu veliku moć pjevanja, pjevačica je pokucala na vrata cijenjenog profesora pjevanja i psihologa Balde Mikulića za kojega kaže da sljubljivanjem te dvije vještine radi čuda.

"Poznati smo kao glazbena obitelj i u našoj kući se uvijek pjeva. Također je poznata stvar da je u Dalmaciji sasvim normalno "zapivati koju" prije deserta. Međutim, nikada nisam svoju mamu čula kako pjeva jer je uvijek govorila da ne može i da nema sluha. Godinama te riječi vibriraju u meni jer mi je teško zamisliti da bilo kome prođe život da ne zapjeva, da ne osjeti kako je to, da ne čuje svoju nutrinu" – govori nam Danijela i završava citatom iz svoje knjige poezije, Šalabahter Života 2.

"Svaki pojedini trenutak jedna je nota vaše melodije. Vi ste kantautor svoga Života. Vaša melodija neophodna je u simfoniji čovječanstva. Vaša melodija trag je koji ostavljate za sobom, trag kojeg nitko nikada ne može ni izbrisati ni poreći. Vaša melodija pjevat će samu sebe kroz vječnosti."

Pogledajte prvi dio razgovora s profesorom Baldom, a nakon toga se ohrabrite i zapjevajte!

Linker
17. travanj 2024 18:14