Oduševio ležernošću

Urnebesno! Papa Franjo Fiatom 500 otišao u CD shop, posjet je trebao ostati tajan

Papa Franjo ovoga se utorka u večernjim satima dovezao pred CD shop, a glasnogovornik kaže da je posjetio prijatelje kojima je otišao blagosloviti trgovinu.

Iako je posjet Pape Franje (85) trgovini kompaktnih diskova trebao ostati privatan, danas je simpatični video objavljen na mnogim portalima, a izazvao je osmijehe čitatelja kada su vidjeli kako se poglavar Katoličke Crkve iskrada po mraku u utorak navečer iz Vatikana i obilazi CD shop. Ondje ga je vozač doveo u Fiatu 500. Snimio ga je Javier Martinez-Brocal, urednik televizijske kuće Rome Reports koji se slučajno ondje zatekao te ga je snimio svojim pametnim telefonom i fotografiju objavio na Twitteru i video na YouTubeu.

Vlasnici trgovine otkrili su mu da su se još davno sprijateljili s Papom Franjom, a sada su mu poklonili CD s klasičnom glazbom.

Otprije je poznato kako je strastveni ljubitelj Beethovena, Mozarta i Bacha.

Ovo nije prvi put da Franjo posjećuje neku rimsku trgovinu. Naime, 2015., dvije godine nakon ustoličenja, naručio je nove naočale od jednoga rimskog optičara. Trebale su mu biti dostavljene u Vatikan, no odlučio je po njih otići sam.

Čitajte i: Papa Franjo na naslovnici rokerskog časopisa

U trgovini StereoSound nasuprot Panteonu Franjo se zadržao nešto više od deset minuta. Glasnogovornik Vatikana je rekao da je papa onamo otišao blagosloviti trgovinu jer je nedavno obnovljena.

Na videosnimci se vidi papa kako zaobilazi blindirane automobile dok napušta trgovinu i ulazi u bijeli Fiat 500 s vatikanskim tablicama.

Čitajte i: Sve zbog omiljenih njoka i tjestenine: Papa Franjo zbog zdravlja ponovno mora na dijetu

Linker
18. travanj 2024 11:03