MATRIXPICTURES/PROFIMEDIA
Tuga u svijetu glazbe

Tuga u svijetu glazbe: Preminuo jedan od osnivača Depeche Modea

Fletcher, poznat pod nadimkom ‘Fletch‘, osnovao je grupu 1980. u Basildonu, a preminuo je u dobi od 60 godina.

Fletcher, poznat pod nadimkom ‘Fletch‘, osnovao je grupu 1980. u Basildonu, a preminuo je u dobi od 60 godina.

Jedan od osnivača legendarnog engleskog benda Depeche Mode i njihov klavijaturist Andrew Fletcher preminuo je u 60. godini.

"Šokirani smo i ispunjeni silnom tugom zbog prerane smrti našeg dragog prijatelja, člana obitelji i kolege iz benda Andyja 'Fletcha' Fletchera. Fletch je imao zlatno srce i uvijek je bio tu kada vam je bila potrebna podrška, živahan razgovor, dobar smijeh ili hladna krigla. Naša srca su uz njegovu obitelj i molimo vas da ih zadržite u svojim mislima i poštujete njihovu privatnost u ovom teškom trenutku", napisali su na službenim kanalima i društvenim mrežama članovi benda Depeche Moda. Za sada nije objavljen uzrok smrti britanskog glazbenika.

Andrew Fletcher: Kad ne sviram, pretvaram se u staro gunđalo

Fletcher, poznat pod nadimkom "Fletch", osnovao je grupu 1980. u Basildonu, te je prije dvije godine uveden u Rock and roll kuću slavnih.

Andy Fletcher, povodom izlaska albuma 'Delta Machine', dao je intervju za magazin Gloria, 2013. Fletcher je bio mirotvorac u bendu pa ga mnogi obožavatelji smatraju najzaslužnijim za to što su se Depeche Mode održali tako dugo, više od tri desetljeća. Novinaru Josipu Jurčiću Fletch je otkrio je kako izgleda njegov život u Londonu sa suprugom Grainne, i njihovom djecom kćeri Megan i sinom Josephom.

image

Andy Fletcher

BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Postoji li neka pjesma koju više ne možete smisliti?

Postoji, to je “People Are People”, jedan od na­­ših najvećih hitova. Ne sviđa mi se više. I Mar­­tin misli da su stihovi previše banalni, a melodija kičasta. Već godinama je ne izvodimo na koncertima. No, možda nam se ponovno počne sviđati, ni­­kad se ne zna.

Što radite u slobodno vrijeme?

Normalne stvari – čitam knjige, gledam nogomet, idem u pub…

Zašto ste prodali restoran Gascogne u Londonu?

Imao sam ga deset godina i bilo ga je zabavno voditi. Nije to bilo šminkersko mjesto, nego običan kvartovski restoran. No, s godinama je taj posao postao previše zahtjevan. Dolazili su mi prijatelji iz cijelog svijeta pa sam se u njemu morao sastajati s njima. Ne bih im mogao reći da baš taj dan želim ostati kod kuće. Na kraju se dogodilo da sam gotovo svaku večer bio u njemu, a to nisam htio. Osim toga, shvatio sam da je puno teže voditi restoran nego svirati u Depeche Modeu. U restoranu svaki dan iskrsne nov problem. Jednom kuhar poludi, drugi put nestane struje, onda se konobarica jednostavno ne pojavi na poslu… Popis mogućih problema je beskonačan. To je težak posao.

Znate li kuhati?

Ne, grozan sam kuhar. Restoran sam pokrenuo kako bi mi netko svaki dan mogao nešto dobro pripremiti.

Linker
25. travanj 2024 23:58