pop zvijezda nema milosti

Traži se filmska Madonna! U igri je sedam slavnih imena, ali prvo trebaju preživjeti audiciju

U najužem izboru su ostale Julia Garner, Florence Pugh, Emma Laird, Alexa Demie, Odessa Young, Bebe Rexha i Sky Ferreira.

Holivudsko pitanje svih pitanja trenutačno je tko će dobiti ulogu Madonne, jedne od najvećih pop ikona 20. stoljeća o kojoj se priprema snimanje biografskog filma, koji će 63-godišnja Madonna Louise Ciccone sama režirati i producirati.

Riječ je o ulozi koja će zasigurno obilježiti karijeru glumice koja je dobije, a žele je doslovce svi - od glumačkih zvijezda dobitnica Emmyja i nominiranih za Oscara do pjevačica i plesačica.

image

Madonna početkom osamdesetih

SHUTTERSTOCK

Casting direktorica Carmen Cuba već mjesecima traga za onom pravom, a prema insajderskim informacijama magazina Hollywood Reporter u užem izboru je ostalo sedam imena. Najozbiljnijim kandidatkinjama smatraju se 28-godišnja američka glumica Julia Garner koju je proslavila uloga u Netflixovom kriminalističkom serijalu Ozark, te njezina dvije godine mlađa engleska kolegica Florence Pugh koja je filmsku javnost oduševila debitantskom ulogom u drami "The Falling", kod nas prevedenim kao "Omaglica".

Čitajte i: STRAŠNE SUDBINE NEUSTRAŠIVIH: RUŠITELJICE TABUA ZAUVIJEK SU PROMIJENILE SHVAĆANJE ŽENA

U igri su i Alexa Demie, 31-godišnja glumica i pjevačica, zvijezda TV serijala "Euforija", te Odessa Young (24), australska glumica koja se profilirala kao zvijezda nezavisne filmske scene. Najmlađa u tom društvu je 23-godišnja britanska glumica Emma Laird koju je specijalizirani časopis Variety uvrstio na listu deset britanskih zvijezda koje dolaze, a šanse imaju i pjevačice Bebe Rexha (32), te Sky Ferreira (29).

image

Na svjetskoj turneji 'Material GIrl' u Japanu 1987.

SHUTTERSTOCK

Nijedna od njih ne želi odustati od uloge premda se audicije pretvaraju u noćnu moru za kandidatkinje. One provode cijele dane, i po jedanaest sati dnevno na plesnim probama s Madonninim koreografima te redateljicom glavom i bradom, čitaćim i pjevačkim probama, te razgovorima s dramaturzima i scenaristima.

image

Na svjetskoj turneji 'Blonde Ambition' 1990.

EUGENE ADEBARI/SHUTTERSTOCK

"Nema milosti, moraju znati sve i biti spremne na sve: audicija nije samo fizički, nego i psihički te emocionalno iscrpljujuća", govore insajderi i dodaju kako se očekuje da definitivna odluka neće biti donesena još mjesecima.

"Sama sam se prihvatila režije jer sam sigurna da je to najbolja solucija za biografski film o mom životu", izjavila je Madonna u televizijskom showu Jimmyja Fallona kad je najavila zasad neimenovani filmski projekt koji producira Universal.

image

Na dodjeli Billboardovih glazbenih nagrada u Las Vegasu 2019.

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK

Zasad ne postoji niti konačna verzija scenarija, ne zna se koliki je ukupni filmski budžet, niti podjela ostalih uloga. Sve ovisi o tome koga će Madonna odabrati da postane njezina filmska verzija 'Material Girl'.

Linker
16. travanj 2024 17:47