drama se nastavlja

Tragedija koja se mogla spriječiti: Alec Baldwin nije kriv za ubojstvo snimateljice?

Državne vlasti u Novom Meksiku, gdje je na setu filma tragično preminula snimateljica Halyna Hutchins, utvrdile su da se pravila o držanju i rukovanju oružjem nisu poštivala.

Službeno izvješće o kobnom pucnju koji je prošle godine usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins na setu niskobudžetnog vesterna Rust pokazalo je da je uprava produkcijske kuće znala da se tijekom snimanja nisu poštivale sigurnosne procedure. Naime, glumac Alec Baldwin nije znao da je u pištolju koji je koristio kao rekvizit bili pravi metci te ga je usmjerio prema snimateljici, opalio te uzrokovao tragediju.

Ured za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu u Novom Meksiku kaznili su filmsku tvrtku s maksimalnim iznosom od 136.793 dolara.

Iako je i sam Baldwin bio producent spomenutog filma, dao je izjavu u kojoj tvrdi da nije kriv jer je bio uključen u scenarij i casting, ali ne i u sigurnosne procedure.

image

Halyna Hutchins

FRED HAYES/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Čitajte i: Lijepe vijesti nakon mjeseci patnje: Alec i Hilaria Baldwin očekuju sedmo dijete

Oslobađajuće izviješće

"Naša istraga je otkrila da se ovaj tragični incident nikada ne bi dogodio da je Rust Movie Productions, LLC slijedio nacionalne standarde filmske industrije za sigurnost vatrenog oružja. Ovo je potpuni propust poslodavca da slijedi priznate nacionalne protokole koji čuvaju sigurnost zaposlenika", rekao je tajnik kabineta Odjela za okoliš Novog Meksika James Kenney.

"Zahvalni smo Uredu za rad i sigurnost Novog Meksika što je istražio ovu stvar. Cijenimo to što izvješće oslobađa gospodina Baldwina, jasno dajući do znanja da je pištolj sadržavao samo lažne metke. Osim toga, izvješće priznaje da je ovlaštenje g. Baldwina u produkciji filma bilo ograničeno samo na odobravanje promjena u scenariju i kreativni casting. Gospodin Baldwin nije imao ovlasti nad pitanjima koja su bila predmet istrage i drago nam je da su dužnosnici Novog Meksika razjasnili ta kritična pitanja. Uvjereni smo da će osobe identificirane u službenom izvješću odgovarati za ovu tragediju", stoji u službenoj izjavi Baldwinova tima.

Čitajte i: Udovac stradale snimateljice prvi put progovorio: ‘Za mene je apsurdno da Baldwin nije odgovoran‘

Linker
18. travanj 2024 19:28