Joško Ponos / Hanza media
red, rad i disciplina

Tonči Huljić opet kuha 'hit' : Na novom albumu ugostit će neočekivanog gosta

Najproduktivniji estradni autor koji je u karijeri odradio niz koncerata sa Zagrebačkom filharmonijom, a tijekom karantene vrijedno je pripremao novitete.

Splitski hitmejker Tonči Huljić radi na novom albumu, a putem Instagram profila predstavio je i veličanstvenog gosta. Na albumu mu se pridružuje dobitnik Grammyja Vishwa Mohan Bhatt koji je osvojio prestižnu nagradu za album "A Meeting by the River" koji je izbacio s Ryjom Cooderom 1993. Do sada je imao suradnju s mnogim glazbenicima sa zapada, a 2003. je gostovao na Crossroad Guitar Festivalu koji organizira Eric Clapton gdje se predstavio široj publici.

"Vishwa Mohan Bhatt, dobitnik Grammyja, sljedeći je gost na CD-u koji je u radu... Djelić njegove čarolije u pjesmi Paradiso da vam zagolica maštu...", napisao je kraj video snimke na Instagramu poznati Splićanin koji se za časopis Gloria prisjetio kada je napravio prvu autorsku pjesmu.

Split, 170613.
Dodjela tradicionalnih nagrada SD u Vili Dalmacija. Laureati su Petar Filipic (nagrada za zivotno djelo u podrucju znanosti
Jadran Babić / hanza media
Tonči i Vjekoslava Huljić

"Zove se “Sjećanja”, objavio sam je 1981. i dobio prvu nagradu stručnog žirija na Splitskom festivalu, čime su stvorili monstruma jer mi je proradio ego, što je dobro kad je čovjek mlad, tjera ga naprijed. Nisu mi sve pjesme prolazile otprve: često se događalo da ih publika prihvati tek nakon povećeg vremenskog odmaka. Moje pjesme su kod ljudi izazivale razne stadije osviještenosti, od mržnje do divljenja, od bagateliziranja do glorificiranja, a sve što je kritika najviše pljuvala, čini se da će to najdulje ostati. Kad se osvrnem na minuli rad, vrlo često pomislim da sam bogomdan talent zloupotrebljavao zbog zadovoljavanja vlastitog ega, ili zarade, ili pozicije u društvu, a danas mi je sve to nebitno. Danas mi je bitno da to što radim bude lijepo i ima snažno izraženu emociju, a bez patetike. Sad bih htio stvarati takvu muziku da kad se opet rodim, da mi Tonči Huljić bude idol. Nadam se da još nije kasno", zaključio je.

Split, 070717.
Na Prokurativama se odrzava 2. vecer 57. Splitskog festivala, veceras publika svojim glasovima dodjeljuje nagradu za hit godine, Cesarica.
Na fotografiji: Tonci, Vjekoslava i Hana Huljic.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Čizmić
Tonči, Vjekoslava i Hana Huljić


Čitajte i:

Tonči Huljić ostao iznenađen: 'Nisam imao pojma što mi se sprema'

Splitski hitmejker Tonči Huljić: 'Izvan sebe sam što već nisam djed, fali jedno ili dvoje malih da me živciraju'

Sudbine i putevi pjevačica "Magazina": Prve dvije potpuno su se povukle, okružuje ih pravi misterij

Linker
23. travanj 2024 22:18