Zahvalan joj do groba

Tom Jones na životu može zahvaliti samo njoj: 'Nisam disao i htjeli su me otpisati, ali ona me spasila'

Da baka legendarnog glazbenika nije bila prisutna na njegovom rođenju, svijet bi ostao uskraćen za veliki talent i odlične pjesme. Legendarni glazbenik povodom svog 80. rođendana ispričao je simpatičnu, ali i vrlo zastrašujuću anegdotu.

Glazbeni velikan Tom Jones 7. lipnja slavi okrugli 80. rođendan i tim je povodom ispričao jednu simpatičnu, ali i zastrašujuću anegdotu s početka njegovog života. Naime, kada je rodila njegova majka Freda, bio je neobično tih pa su liječnici zaključili da se dijete rodilo mrtvo.

No, njegova baka nije željela odmah odustati od svoga unuka pa je uzela stvar u svoje ruke.

"Nisam plakao kao druga djeca pa su mislili da sam mrtvorođenče. Babica je rekla mojoj majci: 'Žao mi je, ne diše'. Hvala Bogu da je moja baka bila tamo", ispričao je Jones te nastavio: "Rekla je: 'Samo trenutak' i donijela kantu s hladnom vodom. Primila me za gležnjeve, umočila me u nju i par puta zanjihala.

Tom Jones
The Voice UK launch, Manchester, UK - 14 Oct 2019,Image: 476728121, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
U djetinjstvu je dvije godine proveo zatočen u svom domu zbog tuberkuloze.

Tijekom koncerta "One World: Together At Home" koji je organizirala Lady Gaga, a kojem se pridružio i Jones, pjevač je progovorio o teškom periodu u svom djetinjstvu kada zbog tuberkuloze nije smio izlaziti iz kuće pune dvije godine. "Mislio sam da je to najgore što mi se može dogoditi, ali Nacionalna zdravstvena služba puno mi je tada pomogla, kao što nam pomaže i sada tijekom pandemije", rekao je Jones.

Osim toga, legendarni glazbenik poslao je poruku svima koji su još uvijek u karanteni zbog pandemija koronavirusa: "Držite se uputa, pružajte si podršku i preživjet ćemo. Bog vas blagoslovio!".

Muči ga grižnja savjesti zbog smrti supruge

Inače, prošle su četiri godine kako je Jones iznenada izgubio svoju suprugu Lindu, a njezina smrt pjevača je jako pogodila i dugo vremena je preispitivao je li napravio sve što je mogao da je spasi.

Jones smatra da ju je ranije mogao odvesti liječniku pa bi možda na vrijeme otkrili bolest koja ju je stajala života - rak pluća. Na takvo razmišljanje djelomično su ga natjerali stihovi njihove omiljene pjesme „What Good Am I?” Boba Dylana.

File photo dated 14/10/70 of Tom Jones with his wife Linda. Sir Tom has said that one song haunted him after the death of his wife Linda. The Welsh singer revealed that a favourite number of his late wifeÕs Ð Bob DylanÕs What Good Am I? Ð plagued him with guilt following her death in 2016., Image: 405499348, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association
Sa suprugom Lindom 1970. godine

- Pjesma je o osobi koja ne vidi što se stvarno događa i nakon njezine smrti je dobila novo značenje. Slušao sam stihove i pitao se jesam li djelomično kriv? Što sam mogao učiniti? - otkrio je Tom Jones i priznao kako zna da nije mogao ništa učiniti, ali ga svejedno muči je li svoju Lindu trebao ranije natjerati da ode na pregled. S velikim životnim gubitkom nosi se kroz pjevanje, ali i terapiju. - Prvi korak je bilo pjevanje i to mi je mnogo pomoglo. Ipak, na kraju, vrijeme liječi sve pa znam da će postati lakše – izjavio je Jones.

Čitajte i:

Tom Jones u Dubrovniku priredio spektakl za pamćenje: 'Prvi put sam ovdje, šokiran sam'

Tom Jones teško se nosi s odlaskom supruge: 'Proganja me osjećaj krivnje'

Linker
24. travanj 2024 06:54