Retna/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia
sretan rođendan!

Tom Jones: 'Bog je dobar prema meni i glas je još tu'

Sir Tom Jones kaže da će pjevati dok god diše. Velška i svjetska glazbena legenda, koja je u nedjelju napunila 80 godina, tvrdi da mu starenje ne smeta jer su mu "uspomene čudesne".

U prigodnom razgovoru za BBC kazao je i da ga karantena zbog koronavirusa podsjeća na dvogodišnju izolaciju zbog tuberkuloze kad mu je bilo 12 godina. "Suosjećam sa svima koji ne mogu izaći i igrati se", rekao je. Sir Tom, koji je odrastao u velškome gradiću Pontypriddu, komercijalno je izuzetno uspješan glazbenik s više od 100 milijuna prodanih ploča i hitovima poput "It's Not Unusual", "Green, Green Grass of Home", "Delilah", "She's a Lady", "Kiss" i "Sex Bomb".

Šezdesetih godina prošlog stoljeća bio je jedna od najvećih svjetskih zvijezda, gotovo uz bok Elvisu ili Sinatri. Kroz karijeru se stalno mijenjao, od popa i rocka do countryja, pa je preko gospela, soula i bluesa stigao i do elektronske i plesne glazbe.

Tom Jones
'The Voice UK' TV show photocall, Manchester, UK - 15 Oct 2018,Image: 391188420, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

"Stići do osamdesete i imati tako divne uspomene..., ne želim stati. Hvala publici i svima koji su bili uz mene", rekao je Jones BBC-ju.

"Bog je prema meni bio dobar i glas je još tu. I sve dok je tako, pjevanje uživo, pred publikom je ono što želim", kazao je pjevač čiji glas opisuju kao "grleni bariton".

Sir Tom Jones performing for One World on the BBC. 19.04.2020,Image: 514330920, License: Rights-managed, Restrictions: WORLD RIGHTS - Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Avalon.red - sales@avalon.red London: +44 (0) 20 7421 6000 Los Angeles: +1 (310) 822 0419 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Retna/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia
Retna/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Zbog mjera ograničenja koje su u Britaniji još na snazi, Jones nije imao veliku proslavu rođendana, no on zna što je izolacija. Dvije je godine proveo doma, u svojoj sobi, nakon što mu je kao djetetu dijagnosticirana tuberkuloza.

"Sjećam se toga i pitam se kako se današnja djeca nose s time. To me naučilo da zdravlje ne uzimam zdravo za gotovo", kazao je vitalni pjevač, a kad ga pitaju koji mu je nadimak draži Glas ili Tigar, uvijek ima spreman odgovor.

"Glas. To mi je prvi nadimak, a u Walesu, odakle do­­lazim, ljudi se tradicionalno prepoznaju po profesi­­ji. Da sam pekar, zvali bi me Tom Kruh, da sam ru­­dar, bio bih Tom Ugljen, a kako sam pjevač, nadimak The Voice (Glas) mi najbolje pristaje. Tigar je sti­­gao mnogo kasnije i bio je vezan uz jednu fazu mo­­je karijere, kad sam lik te zvijeri koristio kao maskotu. Mladi mi govore kako me vole i poštuju jer se ne trudim sakriti godine i jer se ne pretvaram da sam mlađi nego što jesam."

Čitajte i:

Tom Jones na životu može zahvaliti samo njoj: 'Nisam disao i htjeli su me otpisati, ali ona me spasila'

Tom Jones u Dubrovniku priredio spektakl za pamćenje: 'Prvi put sam ovdje, šokiran sam'

Linker
14. travanj 2024 15:51