Boris Kovačev / Hanza Media/ Getty Images/Instagram
GODINA KOJA SE PAMTI

Tko stoji iza najvećih skandala koji su obilježili ovu godinu?

Svake godine može ih se izdvojiti nekoliko, ali ova će postati upamćena po onima koji su zapravo pokrenuli promjenu u Hollywoodu. Iako su strane zvijezde bile puno aktivnije po pitanju skandala, nije niti kod nas bilo mnogo mirnije.

Gaf za pamćenje na dodjeli Oscara

Ovogodišnja dodjela najprestižnijih nagrada u svijetu filma ostat će upamćena po nevjerojatnoj pogrešci Warrena Beatyja. Naime, on je najboljim filmom proglasio "La La Land" iako je nagradu osvojio "Moonlight". Kasnije je objasnio da je otvorio pogrešnu omotnicu, pročitao ime Emme Stone i zaključio da je "La La Land" dobitnik Oscara. Pogreške se očito događaju i najvećima.

Zabranjena reklama s Kendall Jenner

Početkom travnja se jedna od najpoznatijih članica klana Kardashian-Jenner našla u fokusu zbog reklame koju je snimila za Pepsi. Naime, čim je objavljena reklama je izazvala negativne reakcije mnogih te je Pepsi bio optužen da se na neukusan i uvredljiv način "poigrao" sa stvarnim prosvjedima protiv policijske brutalnosti koji su se u to doba odvijali u SAD-u, ali i da su općenito ismijali prosvjede. Na meti se našla i junakinja reklame Kendall Jenner, a zbog negativnih reakcija sve je povučeno u rekordnom roku.

Preljubnik Wayne Rooney

U rujnu ove godine medije su preplavile vijesti o još jednom preljubu britanskog nogometaša Waynea Rooneyja (32). Dok je njegova trudna supruga Coleen bila na odmoru u Mallorci s njihovo troje zajedničke djece, on se zabavljao s 29-godišnjom brinetom Laurom Simpson. Čim je saznala za novi preljub Coleen je skinula prsten, a vratila ga je krajem studenoga kada mu je odlučila oprostiti. Poručila je da je on, uz sve što je učinio, nevjerojatan otac i da mu želi pružiti novu priliku.

Wayne Rooney with his wife Coleen who has revealed she is pregnant with her fourth child., Image: 345747452, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association

Weinstein efekt

U listopadu ove godine svi su mediji pisali o producentu koji je godinama seksualno zlostavljao glumice i suradnice, a nakon što su se iz dana u dan javljale brojne žene koje je maltretirao njihov broj je naposljetku narastao na više od 50. Ponašanje filmskog mogula Harveyja Weinsteina (65) godinama je bila javna tajna, a kroz cijelo to vrijeme štitili su ga i neki poznati glumci poput Matta Damona, Russella Crowea te Bena Afflecka. Veliku priču o njegovom zlostavljanju glumica prvi je objavio New York Times te otkrio da je jedan od najmoćnijih čovjeka Hollywooda 30 godina seksualno zlostavljao mlade glumice. Trenutak u kojem su glumice odlučile progovoriti bio je ključan, a ovog puta su napokon ljudi i slušali. Nakon razotkrivanja filmskog mogula, zaredale su se optužbe na račun drugih poznatih i moćnih muškaraca, što je nazvano Weinstein efektom. Na popisu seksualnih zlostavljača našli su se, između ostalih, glumac Kevin Spacey, komičar Louis C.K., redatelj i producent Brett Ratner te redatelj James Toback.

LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 12:  (L-R)  Actress Nicole Kidman and The Weinstein Company Co-Chairman Harvey Weinstein attend as The Weinstein Company celebrates the cast and filmmakers of
Getty Images for Absolut Elyx
S glumicom Nicole Kidman

Hakeri bez granica

U ožujku ove godine objavljeno je da su se holivudske zvijezde ponovno našle na meti hakera: ukradene su privatne fotografije glumica Emme Watson i Amande Seyfried. Ovog puta one nisu preplavile portale, a vijesti o novom hakerskom pothvatu protiv zvijezda došle su nakon što se medijima proširila vijest da je seks vrpca glumice Mische Barton ponuđena medijima na prodaju.

Buran razvod Mel B

Iako su, kada je u ožujku predala zahtjev za razvod, svi mislili da se radi o još jednom tipičnom "zvjezdanom" razvodu s "nepomirljivim razlikama" navedenim kao razlogom, bivša članica grupe Spice Girls u zahtjevu je navela da ju je suprug Stephen Belafonte brutalno i neprekidno zlostavljao, prijetio joj i ucjenjivao je. U dokumentima je opisala brojne napade: jednom joj je rascijepio usnu nakon što ju je optužio da flerta s glazbenikom Usherom na snimanju showa "The X Factor", a pretukao ju je i nakon nastupa Spice Girls na Olimpijskim igrama u Londonu te je 2007. godine gušio dok se pripremila za nastup nakon finala showa "Dancing With the Stars". Britanska pjevačica naglasila je da bi je njezin suprug za svaki njezin profesionalni uspjeh "kažnjavao". U cijelu je priču bila uvučena i dadilja njihove djece, a nakon višemjesečnog povlačenja po medijima i po sudu, uspjeli su se dogovoriti o uvjetima razvoda te će u Novu godinu ući kao sretno razvedeni par.

3 May 2013 - Century City, California - Stephen Belafonte, Melanie Brown, Mel B. 20th Annual Race To Erase MS Gala held at the Hyatt Regency Century Plaza Hotel. Photo Credit: Byron Purvis/AdMedia/ADMEDIA_adm_RaceToErase2013_BP_206/Credit:Byron Purvis/AdMedia/SIPA/1305041217, Image: 232333560, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press
Profimedia, TEMP Sipa Press
S bivšim suprugom 2013. godine

Skrivena strana Johnnyja Deppa

Masnica na licu glumice Amber Heard koju je zadobila kad je Johnny bacio iPhone u lice pokrenula je pravu lavinu jer je postalo jasno da je njihov brak završio nakon sam 15 mjeseci zbog njegovog zlostavljanja. Iako su se na kraju razveli "u miru" i uspjeli dogovoriti tako da u javnost više ne izlaze dokazi njegovog ponašanja, svi su na fotografijama mogli vidjeti njeno izudarano lice i razbijen okvir, a internetom je kružila i snimka jednog od njegovih divljanja.

**FILE PHOTOS** Los Angeles, CA - Former Hollywood couple Johnny Depp and wife Amber Heard were at the Superior Court in Los Angeles on Friday, as new report claims that the actress is alleging her husband assaulted her. Heard is seeking a restraining order from the actor and claimed he has assaulted her in the past, according to TMZ. The celebrity gossip site also posted a picture of an injured Heard. The news comes on the heels of Heard seeking a divorce from Depp earlier in the week after 15 months of marriage. Here are some FILE PHOTOS of the couple during happier times.       May 27, 2016, Image: 287180373, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI
Profimedia, AKM-GSI

Problemi Victoria's Secreta

Show jednog od najpopularnijih brendova donjeg rublja većinom se održavao u New Yorku, ali voditelji Victoria's Secreta odlučili su malo "putovati svijetom" te nakon Londona i Pariza odabrali daleki Šangaj – i dobrano se namučili da sve izvedu do kraja. Samo nekoliko dana prije snimanja revije kineska vlada organizatorima nije išla „na ruku“ pa su na kraju zbog strogih pravila ostali bez Gigi Hadid te još četiri manekenke, do zadnjeg dana nije se znalo hoće li Adriana Lima dobiti vizu, a morali su odustati i od Katy Perry jer je pjevačici doživotno zabranjen ulazak u Kinu.

SHANGHAI, CHINA - NOVEMBER 20:  (L-R) Models Stella Maxwell, Elsa Hosk, Lily Aldridge, Alessandra Ambrosio, musician Li Yundi, singers Miguel, Jane Zhang, model Adriana Lima, singers Leslie Odom Jr., Harry Styles, models Romee Strijd, Jasmine Tookes and Taylor Hill perform on the runway during the 2017 Victoria's Secret Fashion Show In Shanghai at Mercedes-Benz Arena on November 20, 2017 in Shanghai, China.  (Photo by Frazer Harrison/Getty Images for Victoria's Secret)
Getty Images for Victoria's Secr
Modeli s izvođačima: ove godine nastupili su Leslie Odom Jr., Harry Styles, Miguel i Jane Zhang

I dok su strane zvijezde itekako bile uključene u raznorazne skandale, ni domaće zvjezdano nebo nije bilo mirno.

Prepiska Brune Šimleše i Lidije Bačić

Sve je započelo kolumnom spisatelja Brune Šimleše u kojoj je on izrazio svoj stav kako nije u redu da Lidija Bačić i ostale pjevačice koje na društvenim mrežama objavljuju svoje fotografije budu uzor mladim curama. Na njegove rečenice se pjevačica osjetila uvrijeđenom te mu odgovorila kako je "prilično površan ako misli da privatno neka od naših ili stranih poznatih žena ne može biti divna, zaljubljena, odgojena i načitana. Tvrdite da uz zategnuta tijela nemamo zategnuta srca i umove. Vi ste mene nekad sreli i pričali sa mnom, a ja se Vas ne sjećam?". Osim toga, pozvala ga je da dođe na njezin koncert na što joj je Šimleša ponovno odgovorio da "ipak preferira muziku čiji tekstovi ne vrijeđaju inteligenciju". Prepiska se još neko vrijeme nastavila, a onda je jednostavno nestala jednakom brzinom kojom se i pojavila.

Severina u borbi za sina

U lipnju ove godine u medije je dospjela informacija da je krajem travnja, dok je Severina bila na turneji u SAD-u, Verica Nikić – sutkinja Općinskog suda u Zagrebu - donijela privremenu mjeru da Aleksandar do pravomoćne presude oko skrbništva tjedan dana provodi s ocem, a tjedan s majkom. Ipak, viđanje tijekom ljeta bilo je podijeljeno tako da Milan Popović može provoditi s djetetom tri tjedna u srpnju i tri u kolovozu, a Severina samo po sedam dana. Ako se tome pribroji dodatno vrijeme sa sinom, koje je Popović dobio za zimske praznike i pravoslavni Božić te Novu godinu, njezin odvjetnički tim naglasio je da Severina neće moći vidjeti dijete čak 200 dana u godini. Pojavila se i informacija da je Severini, kad je sin kod oca, sudskom odlukom dopušteno nazvati ga samo jednom dnevno, i to u 20 sati. U intervjuu koji je Severina dala Zoranu Šprajcu u emisiji RTL Direkt nekoliko dana kasnije, rekla je da je privremena mjera koju je donijela sutkinja Verica Nikić - nakaradna. Ispričala je da je Milan Popović propustio prvi sinov zub, prve korake.., jer je smatrao da muškarac nije potreban u prvoj godini djetetova života pa ga tako nije viđao punih 18 mjeseci u razdoblju do Aleksandrove treće godine. Pritom je otkrila je da zbog stresa nedavno izgubila dijete začeto um­jetnom oplodnjom sa suprugom Igorom. Ipak, u srpnju ove godine je prihvaćena Severinina žalba kojom je ukinuta privremena mjera.

Mare Milin

Prekinuta suradnja s Ivanom Hercegom

Brzinom svjetlosti proširile su se vijesti da će glumac Janko Popović Volarić zamijeniti Ivana Hercega u hit serijalu "Čista ljubav". Šuškalo se da je do prekida suradnje sa zagrebačkim glumcem koji je bio u originalnoj glumačkoj postavi serijala došlo jer se neprimjereno ponašao prema kolegama na setu, dolazio nepripremljen na snimanja i redovito kasnio, ali s Nove TV su u priopćenju samo kratko napisali da su "razlozi produkcijske prirode i da iste ne žele komentirati". Ipak, Herceg je u ispovijesti za magazin Gloria izjavio kako to nije istina te da nije dobio nikakvo upozorenje od strane produkcije.

Tara Rosandic, Ivan Herceg, Cista ljubav, Nova tv, 29082017, foto: AnaMihalic
Ana Mihalić / Hanza Media
Ivan Herceg na setu serijala Čista ljubav s Tarom Rosandić u kolovozu ove godine

Novi sukob Vlatke Pokos i Dikana Radeljaka

Vlatka je otkrila kako od razvoda od Dikana Radeljaka, već punih deset godina, nema mira. Iako su se i nakon razvoda sukobljavali i prepucavali preko medija, ovog puta se bivša voditeljica s adresom u Kanadi obratila hrvatskoj javnosti kako bi skrenula pozornost na presudu prema kojoj mora vratiti više od 300 tisuća kuna Radeljakovom sinu Leu. Ona je taj iznos navodno potrošila s njegove kartice kojom je baratala za vrijeme veze s njegovim ocem, a izjavila je da joj je tu karticu dao tadašnji suprug na korištenje i to ne samo u iznimnim situacijama, kako on tvrdi.

zagreb 030206
premijera baleta trnoruzica , hnk , vlatka pokos josip radeljak  
foto marko miscevic
-ziv-
-kul-
Marko Miščević / Hanza Media

Linker
16. travanj 2024 15:45