za prste polizati...

Tko je fatalno zgodni zagrebački kuhar zbog kojeg jedva čekamo Masterchef?

Samo nekoliko dana dijeli nas od nove sezone Masterchefa u kojem će jedan od članova žirija biti i Melkior Bašić, zvijezda domaće gastronomske scene koja će zahvaljujući svom neodoljivom šarmu i zavodničkom macho stavu podići gledanost popularnog gastro showa.

Nova sezona Masterchefa uskoro se počinje emitirati na Novoj tv, a žene će zasigurno činiti većinu u cjelokupnom udjelu gledateljstva – no ne zbog recepata ili kulinarskih savjeta već zbog šarmantnog zagrebačkog kuhara Melkiora Bašića (36).

Svestrani chef iza sebe ima bogato iskustvo koje je stjecao u ponajboljim restoranima. 2016. je stažirao u luksuznim Michelin restoranima u Bordeauxu u Francuskoj poput Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon, Restaurant L'Oiseau Bleu. Kao jedini predstavnik Hrvatske sudjelovao je na Chefs World Summitu 2017. gdje je na panelu pod nazivom „Divlja berba u okolnom području“ najboljim chefovima iz cijeloga svijeta govorio o autohtonom bilju i lokalnim namirnicama u kuhinji s obzirom na specifičan stil kuhanja koji njeguje.

image
Melkior Bašić
NOVA TV

Nakon toga zaposlio se kao executive chef Boutique Hotela Alhambra & Villa Augusta u restoranu Alfred Keller na otoku Lošinju gdje je proveo dvije godine, a ondje je živio sa suprugom Andreom koja mu je najveća podrška u izgradnji karijere.

Profesor i ‘učenik‘ osmislili kuharicu s brzim i lakim receptima koji pomažu u otklanjanju kroničnih tegoba

Odrastao je uz oca, uglednog chefa Silvia Belužića, a kroz dvanaestogodišnji rad u uglednoj konzultantskoj tvrtki ''Kreativna kuhinja'' naučio je sve tajne vrhunskoga kulinarstva. Svoja radna iskustva u karijeri stjecao je u 96 kuhinja u Hrvatskoj i inozemstvu kao food consultant i instruktor za brojne klijente, vrhunske hotele i restorane.

Chef Jure Tomič složio je neodoljivi predsjednički ručak koji će u vaš dom unijeti dašak glamura

Sada će svoje znanje pokušati prenijeti na nove generacije koje se bore za svoje mjesto na domaćoj gastro sceni, a od kandidata očekuje red, rad, disciplinu i poštovanje prema kolegama, kuharskoj profesiji, a posebno prema namirnicama.

image
Tročlani žiri Masterchefa
NOVA TV

Članovi žirija u kojima su još i Stjepan Vukadin te Damir Tomljanović ističu da je osim pripremljenog jela, bitan i sam karakter osobe. Ostati smiren pod pritiskom i dobro podnijeti kritiku kao i ne dopustiti pohvali da ti se obije o glavu izrazito je bitno u svakoj kuhinji.

image
Stjepan Vukadin, Melkior Bašić, Damir Tomljanović imaju zanimljivo profesionalno iskustvo iza sebe
NOVA TV
Linker
29. ožujak 2024 20:29