istraga traje...

Tjednima je odugovlačio! Policija napokon u rukama ima ključni dokaz u istrazi, mobitel Aleca Baldwina

Tri mjeseca je prošlo od nesretnog događaja sa snimanja filma ‘Rust‘, a iako istraga ide sporo, čini se kako ipak napreduje.

Nesretni 63-godišnji glumac Alec Baldwin 21. listopada prošle godine tijekom snimanja filmske scene fatalno je ustrijelio snimateljicu Halynu Hutchins i i ranio redatelja Joela Souzu. Nakon toga je zbog istrage bio zamoljen da preda svoj iPhone, no on je to odbijao učiniti - sve do ovog petka kada je napokon dao mobilni telefon policiji.

Svoj mobilni telefon, Baldwin je predao uredu šerifa u New Yorku, gdje inače živi, a koji će biti pregledan zbog mogućih dokaza u kaznenoj istrazi o pucnjavi tijekom snimanja. Naime, policija Novog Meksika zatražila je još prije mjesec dana pomoć od njujorških vlasti da dobije mobitel Aleca Baldwina u sklopu istrage.

David Segura, sudac za prekršaje u Santa Feu je 16. prosinca odobrio nalog za pretres koji je lokalnoj policiji trebao omogućiti da pretraži Baldwinov iPhone u potrazi za dokazima važnim za istragu smrtonosnog ubojstva snimateljice, no glumac je to dugo odbijao.

image

Alec Baldwin snimljen u rijetkim trenucima sreće nakon tragedije

FOTOGRAFIJE: SAID ELATAB/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA SAID ELATAB/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Alec Baldwin prekinuo šutnju nakon strašne tragedije: ‘Ne postoje riječi kojima bih opisao moj šok i tugu‘

Nakon tragedije na setu Baldwin se vratio u svoj dom u Hamptonsu, a vlasti Novog Meksika su bile bespomoćne u nastojanju da dođu do njegovog telefona.

Baldwinov odvjetnik u priopćenju je rekao da je glumac "dobrovoljno predao telefon vlastima kako bi završili istragu".

Podsjetimo, Hutchins je bila direktorica fotografije akcijskog filma Archenemy 2020. s Joeom Manganiellom u glavnoj ulozi. Diplomirala je na Američkom filmskom institutu 2015., a četiri godine kasnije proglašena je ''zvijezdom u usponu''. No njezin je uspon zaustavljen kobnog 21. listopada zbog nesretnog slučaja koji je šokirao cijelu filmsku industriju. Baldwin koji, pak, tvrdi kako nije znao da puca s pravim mecima, od svega ima PTSP te se iznimno teško oporavlja od tragedije.

Čitajte i: Intervju Aleca Baldwina nakon tragedije: ‘Supruga Hilaria dala mi je razlog za život‘

Linker
23. travanj 2024 20:30