svaka čast

The Boss i njegov najveći ponos! Njegova Jessica samozatajna je mlada dama i jako uspješna sportašica

Jessica Springsteen mogla bi SAD-u donijeti Olimpijsku medalju. Uspješno se bavi jahanjem i veliki je potencijal te možebitna buduća šampionka, no njezin slavni otac Bruce o njoj rijetko u medijima govori.

Čvrsti stisak ruke, odlučan pogled i ljubaznost prema svakome tko joj pristupi, radilo se o Georgini Bloomberg, Eve Jobs ili Jennifer Gates, nasljednicama obiteljskih poslovnih imperija koje su se poput nje posvetile preponskom jahanju ili o skromnom štalskom momku - razlozi su zbog kojih je Bruce Springsteen (71) ponosan na svoju kćer jedinicu, Jessicu (29).

Poznat je po tome što nju i dva sina rijetko spominje u javnim istupima i još se rjeđe hvali se njihovim postignućima, no kad je doznao da mu je kćer zauzela treće od deset mjesta na popisu najboljih američkih jahača koji će ovog ljeta braniti boje svoje domovine na Olimpijskim igrama u Tokiju, zacijelo je pao u napast objaviti tu vijest na sva zvona. Jer, nije mala stvar uopće doći u obzir za odlazak na Igre, a kamo li biti među favoritima od kojih se mnogo očekuje kada se sa svojim konjima nađu u parkuru u Tokiju.

Budući da su promjene na popisu moguće do početka srpnja, Jessica Springsteen ne želi istrčati s izjavama. Naime, već je lani izborila mjesto među najboljim američkim jahačima, no Olimpijske otkazane su zbog svima znane pandemije pa se ove godine morala ponovno dokazivati kao da lanjskih kvalifikacija nije bilo.

Čitajte i: Barack Obama i Bruce Springsteen pokreću novi podcast: Dotaknut će se nekih vrlo osjetljivih tema

image
Njezine vještine mogle bi je dovesti do vrha jahačkog sporta.
AARON GILBERT/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

- Mislim da Jessica ima dobre izglede, a ima i sjajno grlo s kojim se zbližila, dvanaestogodišnjeg pastuha Don Juan Van de Donkhoevea - kaže za The New York Post bivša jahačica Melanie Smith Taylor, osvajačica zlata na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. Njezino predviđanje potvrđuju i drugi insajderi. - Jessie je ozbiljna jahačica, možda i buduća šampionka – otkriva izvor blizak nacionalnom jahačkom timu.

Odrastanje na farmi

Kćer Brucea Springsteena i pjevačice Patti Scialfa (67), kolegice iz E Street Banda kojom se vjenčao 1991., rođena je u trenutku kada je njezin otac bio na prekretnici karijere. Naime, početkom 90-ih privremeno je raspustio E Street Band kako bi snimio albume "Human Touch" i "Lucky Town". Osim toga, preselio je svoju obitelj iz New Jerseyja u Kaliforniju što je razljutilo neke njegove obožavatelje.

- Početkom 90-ih pokušao sam pisati sretne pjesme, ali javnosti se to nije svidjelo – rekao je The Boss jednom prilikom pojašnjavajući zašto se preselio natrag u New Jersey i vratio sve na staro. S obitelji se, pak, skrasio na farmi Stone Hill nedaleko od grada Rumson.

image
Mlada sportašica veliki je ponos Brucea Springsteena, no o njoj rijetko javno govori.


MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

- Imamo koze, kokoši, a nekada smo imali i svinje. Imali smo i dva noja, ali postali su pomalo agresivni pa smo ih morali udomiti. Kad smo bili mali, stalno smo se igrali s kozama - rekla je za CNN, opisujući odrastanje s braćom Evanom (30) te Samom (27). Nedaleko od obiteljskog posjeda nalazi se škola jahanja Beacon Hill Show Stables, gdje je dolazila svaki dan nakon nastave u Ranneyju, maloj privatnoj školi u obližnjem gradu Tinton Falls. Kasnije je studirala psihologiju na Sveučilištu Duke, ali se na kraju odlučila profesionalno posvetiti konjičkom sportu.

Iznenađenje nakon natjecanja

Njezini roditelji nisu se miješali. Odgojili su je da bude neovisna. I danas uredno odbijaju molbe organizatora konjičkih natjecanja za zajedničkim intervjuima kako ne bi dali povoda za spekulacije da joj obiteljsko zaleđe "kupuje" pokale ... Ukratko, svatko se bavi svojim poslom, a kad im se rasporedi poklope, složna su obitelj. Naime, Jessica je prije pet godina na tatin koncert u Madridu dovela sve jahače s natjecanja koje se održalo taj dan u španjolskoj prijestolnici, što je izazvalo opće oduševljenje.

image
Jessica sa svojim roditeljima.
RW/MPI/CAPITAL PICTURES/PROFIMEDIA

Prije tri godine preselila se iz Amerike u Bruxelles kako bi bila bliže vrhunskim europskim natjecanjima, a nakon višegodišnje veze s argentinskim polo igračem i playboyem Nicom Roldánom zaljubila se u samozatajnog talijanskog jahača Lorenza de Lucu (33). Otkako su zajedno, njezini prijatelji tvrde da je postala otvorenija prema ljudima i opuštenija, što se odrazilo i na njezine sportske rezultate. Još da se s Olimpijskih igara vrati s medaljom – što priželjkuju svi vrhunski sportaši – možda će The Boss prekršiti pravilo i napokon si dati oduška hvaleći se javno svojom kćeri.

Linker
25. travanj 2024 09:17