Ana Mihalić / Hanza Media
Sreća i tuga

Teški i emotivni dani glumca Emira Hadžihafisbegovića

Brojne emocije izmijenio je danas glumac Emir Hadžihafizbegović. Nakon mučne vijesti da je izgubio prijatelja i kolegu Nebojšu Glogovca, doznao je da je ostvario suradnju o kojoj će se dugo pričati u cijeloj regiji

Brojne emocije izmijenio je danas glumac Emir Hadžihafizbegović. Nakon mučne vijesti da je izgubio prijatelja i kolegu Nebojšu Glogovca, doznao je da je ostvario suradnju o kojoj će se dugo pričati u cijeloj regiji

Kao i mnoge kolege i publiku diljem regije, glumca Emira Hadžihafizbegović (56) potresla je vijest o smrti kolege Nebojše Glogovca. Vijest je pročitao u medijima.

"Otišao je veliki čovjek i glumac. Prije svega bio je moj prijatelj. Nikada neću zaboraviti koliko smo se zbližili dok smo radili na filmu "Kenjac" Antonija Nuića koji smo snimali u okolici Šibenika i Splita. Igrali smo braću. Pamtit ću ga kao sjajnog glumca, kolegu i nekoga tko je van seta bio veliki emotivac. Imao je empatiju za svakoga. Krajem prosinca bio je u žiriju u Kamernom teatru na danima Juroslava Korenića na kojima je dao nagradu najboljem glumcu. Otišao je iz Sarajeva bez da je itko znao da ima problema sa zdravljem. U nekoliko tjedana ta ga je bolest pojela. Vijest me baš pokosila", rekao je bosanskohercegovački glumac.

Svjetla točka današnjeg dana je ostvarena suradnja njegovog kazališta s djecom iz Srebrenice. To je projekt na koji se dugo čekalo, a cijela regija je na njega vrlo emotivno reagirala.

Kao ravnatelj Kamernog teatra 55 potpisao je ugovor o suradnji s općinom Srebrenica i njenim načelnikom Mladenom Gruičićem i direktoricom Kulturni centar Srebrenica Medihom Smajić u kojem je dogovoreno da će pedeset izabrane djece bez obzira na nacionalnost pohađait školu glume i raditi na predstavi "Petar Pan" uz školovane glumce iz kazališta. Nakon što predstavu postave, djeca će s njom posjetiti cijelu regiju.

Srđan Mandić
Emir s djecom Srebrenice koja će glumiti u kazalištu

"Djecu ne možeš lagati. Oni su iskrena bića koja zaslužuju bolju budućnost. Ovim želimo stvoriti bolji ambijent. Neću reći pomirenje, jer se oni nisu svađali ni s kim. Srebrenice se moramo sjećati i u danima kad nije njena obljetnica. Sretan sam zbog ove suradnje. Ta djeca ne trebaju imati etiketu žrtve. Susret s njima je bio jako dirljiv. Maleni glumci proći će školu glume u trajanju od dva i pol mjeseca, a onda će sudjelovati u postavljanju predstave", dodao je Emir koji je filmom "Žaba" nedavno pokorio Mostarski filmski festival.

Linker
29. travanj 2024 12:14