U samoizolaciji

Tatjana Jurić za Gloriju: "Da me iznenadilo, nije, no kad na papiru piše ‘pozitivno‘, nije ti baš svejedno‘

Voditeljica je više od tjedan dana zatvorena u stanu, jer je dobila koronavirus, a nama je otkrila odakle joj i kako teče oporavak.

Omiljena radijska i TV voditeljica Tatjana Jurić otkrila je da ima koronavirus. "Samoizolacija. Osmi dan. Pozitivna. Oduvijek sam znala da me ta riječ najbolje opisuje", napisala je na početku podulje objave na Instagramu. Objavila ju je uz selfie na kojem se vidi kako uz nju dežura njena vjerna ljubimica Jackie. Svoju situaciju prokomentirala je i za Gloria.hr.

"Da me iznenadilo, nije, jer naprosto, korona je do sada već pokazala da pravila nema, no kad na papiru piše 'Pozitivno', nije ti baš svejedno. I kad te iz Zavoda nazovu da ti propišu samoizolaciju, pa ti još detaljno i ljubazno posvete desetak minuta, daju upute i pitaju za simptome, i ovdje shvatiš ozbiljnost situacije. Pa ljudi moji, molim da shvatimo ozbiljnost situacije, ovo se ne događa nekome drugome", kazala nam je Tatjana Jurić.

Da je unatoč ozbiljnosti situacije i već sada dugoj izoliranosti nije napustio vedar duh voditeljica je pokazala u ostatku objave na društvenoj mreži. "Na Narodnom radiju su mi, kažu, vijenac već pripremili, iako božićni, a moji su me zvali da me pitaju jesam li imovinu prepisala na njih. E, neće ići", našalila se i zatim opisala da ipak nije sve što je proživljavala bilo 'pjesma'.

Čitajte i: Tatjanin vodič kroz Skradin: Ljepote ovog kraja i insajderski savjeti naše voditeljice jamče vam nezaboravan odmor

Ta jedna teška noć

"Doduše, ima u koroni ta jedna noć kad pod temperaturom ležiš u krevetu, Jackica ti hrče na guzici, a tebe noge toliko trgaju da si misliš - pa dobro, neću valjda baš noćas, tako sama sa sobom, otegnut’ od kakvog ugruška koji mi neće dati ni da reagiram pokušavajući svojima poslati poruku: zovite hitnu. A ja sam cijepljena dvaput i prilično staložena, potvrdit’ će oni koji me znaju. Pa eto, od ovih skoro 5 tisuća oboljelih ovih dana, i ja sam jedna", priznala je.

Otkrila je i od koga se zarazila. "Koronu su mi iz škole donijele nećakinje i iako žive izvan HR, sve to ide u prilog sljedećem - ako je mene relativno ozbiljno sastavilo, a prethodno sam cijepljena, ne želim znati kako bi bilo da je drukčije. Kad dođete u doticaj s virusom, a doći ćete jer to je 'epidemija' po svojoj definiciji, lakše ćete je prebroditi ako u sebi već imate neka antitijela. A ta antitijela, osigurava vam cjepivo. Samo to. Ne trebaš biti stručnjak pa da to shvatiš", apelirala je voditeljica na one koji još to nisu učinili da se cijepe.

Čitajte i: Tatjana Jurić: ‘Ni ja nisam vidjela dio obitelji od ljeta, život nam se iz temelja promijenio‘

Zatim je nastavila u veselom tonu, kako je danima zatvorena u stanu sa svojom Jackie imala je mnogo vremena.

"Nas dvije i ovaj tjedan odmaramo; odoh čitat’ o uzgoju avokada u Dalmaciji… Čovjek, naime, puno dozna kad ima viška vremena i pristup internetu. Tako sam i ja neki dan pogledala sjajan dokumentarac o industriji avokada i meksičkim kartelima, pa zaključila da bi trebalo na ćaćinoj zemlji u Dalmaciji posadit’ avokado. Kartela nema, klima je pogodna. U dokonosti, svakakvi ti pametni zaključci padaju na pamet. Hoće li to biti uzgoj avokada u Dalmaciji ili izbjegavanje cijepljena tijekom svjetski proglašene epidemije, nekima je, čini se, sve-to-isto. Nakon ovog iskustva, u dvije sam stvari uvjerena. Dobro je biti cijepljen. Za svaki slučaj. I dobro se držati podalje meksičkih kartela. Za svaki slučaj", zaključila je Tatjana.

Linker
20. travanj 2024 03:47