Ronald Goršić / CROPIX
Povratak korijenima

Tatjana Jurić na mjestu gdje nije bila od mladosti: 'To je porazno, jer mi je otac rođen u blizini'

Iako je naša voditeljica rođena u Zagrebu, gdje je odrasla, živi i radi, ona vrlo često i s mnogo ljubavi objavljuje obiteljske fotografije iz rodnog mjesta svog oca, u okolici Šibenika, odnosno u blizini Nacionalnog parka Krka, tako je i sada, nekoliko sunčanih dana iskoristila za posjet istinskom turističkom biseru iz svog 'susjedstva'.

Doba pandemije definitivno je svima poremetilo planove koje su imali za 2020., no ipak dogodile su se neke neočekivane lijepe stvari, popuštanje mjera i otvaranje zemlje za putovanje ponukalo je mnoge građane Hrvatske da krenu istraživati svoju zemlju, a među njima je i popularna voditeljica Tatjana Jurić.

Budući da se nalazimo u periodu kada smo otvoreni za putovanje unutar zemlje, ali unatoč otvorenim granicama još uvijek nismo destinacija mnogobrojnih inozemnih turista, a i većina ljudi izbjegava putovanja u inozemstvo, sunčani dani i produljeni vikendi mnogima su stvorili idealnu priliku za posjet nekim od najljepših hrvatskih bisera. Nacionalni parkovi posebno su atraktivni, znaju to i mnogobrojni (inozemni) turisti, u ovo doba godine već je u njima velika gužva, a upravo je to godinama odbijalo lijepu Tatjanu.

"Zadnji put, na Krki sam bila kao mala djevojčica. Što je porazno ako uzmeš u obzir da je rodna kuća moga oca na samo par kilometara zračne linije od ovog mjesta. Ali, gužva, ludnica, turisti, vrućina... nikako se organizirati. I eto sad, epidemija je, makar kratko, nama lokalnima donijela i nešto pozitivno", napisala je Jurić uz fotografiju na kojoj u ležerno-sportskom izdanju, izuvenih nogu pozira ispred Skradinskog buka, najvećeg i jednog od najpoznatijih slapova Nacionalnog parka Krka.

'Turisti, sada se možete vratiti'

Tatjana na svom Instagramu često ističe svoje korijene iz okolice Šibenika, a najrađe dijeli fotografije s odmora koji provodi u obnovljenoj rodnoj kući oca. Tako je i sada posjet djedovini, ovjekovječila na toj društvenoj mreži.

"Uživati u ovom miru i ljepoti, prava je privilegija. I još naletim na prvi rod, bratića kojeg nisam vidjela pa valjda 20 godina. Turisti, fala, sad se možete vratiti", duhovito je zaključila Tatjana.

Prošlog je ljeta podijelila sliku trošne kamene kuće, starine, koju je njezina obitelj kupila 2018. te prepisala na nju, tom je prilikom Tatjana najavila renovaciju te uspavane kamene ljepotice. A priča iza obnove dvije kuće malo kome neće izmamiti suze na oči.

"Ova ruševina, koju već sad od milja zovemo 'Kuća Mame Dragice' i kojoj sam ovoga ljeta, u ime svoje obitelji, postala vlasnica, uskoro će postati (nama) najljepša kamena kuća u Dalmaciji. Nalazi se odmah uz bok 'Ćaćine (rodne) kuće' koju smo prije koju godinu, misleći da će mami dobro doći da pobjegne i od sebe i od drugih i od Alzheimera, uredili. Mama nikada, nikada nije došla i vidjela što smo od trošne djedovine uspjeli napraviti, ali zato će nas ova ruševina (koja će to ubrzo prestati biti), trajno podsjećati na to da se u životu broje samo oni trenuci u kojima nam život liči baš na ruševinu i zatim oni koji uslijede nakon njih, a koji sve to pretvaraju u - čistu ljepotu", napisala je Tatjana.

Pročitajte i:

Tatjana Jurić sasvim otvoreno o zarukama, trudnoći, svojoj najvećoj ljubavi i, naravno, modi

Piše Tatjana Jurić: 'Budućnost je definitivno stigla, samo više nisi siguran što te više straši'

Tatjana Jurić posvetila predivnu odu ženama: 'Kad je trebalo zapalit prvu svijeću, one su bile uz mene'

Nina Badrić otkrila ljubavnu tajnu Tatjane Jurić: 'Ova pjesma je za buduće mladence'

Linker
17. travanj 2024 14:41