Bilo naroda

Svi vole ‘Mali krug velikih ljudi‘: Prestižna nagrada za pjesmu godine u rukama Massima

Prestižna nagrada Bilo naroda za pjesmu godine na 5. Danu najbolje domaće glazbe narodnog pripala je našem poznatom pjevaču za njegov predivan hit koji je obilježio proteklu godinu.

Publika je odlučila. Najbolja pjesmu u 2020. je "Mali krug velikih ljudi", pa je prestižna nagrada Bilo naroda za pjesmu godine na 5. Danu najbolje domaće glazbe narodnog otišla u Massimove ruke.

"Publika određuje hoće li pjesma izdržati test vremena ili ne. Ta komunikacija je konstantna, tu i tamo te publika nagradi time da im se neka tvoja pjesma svidi. Na veliku sreću, u mom slučaju, ima jako puno tih pjesama koje su se narodu od mene svidjele. Moram reći da je ova nagrada Ivanu Dečaku, meni i svima koji su radili na albumu strašno, strašno važna", poručio je Massimo.

image
Massimo je osvojio nagradu Bilo naroda.
DINO NINKOVIC

U TV studiju narodnog nastupili su i svi ostali finalisti Dana najbolje domaće glazbe, najbolji u protekloj godini prema glasovima slušatelja najslušanijeg radija. Osim Massima, u toj elitnoj skupini našli su se, abecednim redom, Antonia Dora & Alen Đuras (Da ti usne slijedim), Damir Kedžo (Divlji vjetre), Franka (Nedodirljivi), Marko Kutlić (Samo nek ona sretna je), Matija Cvek feat. Matija Dedić (Nasloni se), Petar Grašo (Neće nas zauvik bit), Pravila igre (Usne od šećera), Vanna (Loš trenutak), Zsa Zsa feat. Hiljson Mandela (Ova ljubav). Sam ulazak u mali krug najboljih već je veliki uspjeh.

Najbolji od najboljih

"Meni je izuzetno drago da se uspostavila ova nagrada zato što je narodni jedan od najrelevantnijih radija, da se zapravo vidi koliko tko teži i koliko koga ljudi prihvaćaju u tom glazbenom svijetu. Zaista sam sretan što sam svih ovih godina bio među tih 10-ak najslušanijih", rekao je Petar Grašo, ponosni vlasnik dviju nagrada Bilo naroda za pjesmu godine.

image
Franka je ušla u uži izbor nagrade.
DINO NINKOVIC

Lani je prvo mjesto podijelio s Frankom, također ovogodišnjom finalisticom. "Ove godine je totalna euforije, jer čim barem malo uspiješ otpjevati na stageu, to je prekrasno", ispričala je dobro raspoložena Franka, a s njom se slaže i Vanna.

"Nismo se dali s pozornice. Koncerti nam toliko fale da ćemo eksplodirati", uz osmijeh je poručila Vanna.

Svečanost najbolje domaće glazbe vodili su Tatjana Jurić i Marko Bratoš, a direktor narodnog Katijan Knok čestitao je na kraju pobjedniku i svim finalistima Dana najbolje domaće glazbe koji se ove godine održao u posebnim okolnostima, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

image
Vanna je presretna što je mogla pjevati na pozornici.
DINO NINKOVIC

"Ovaj veliki glazbeni događaj možda nikada nije bio važniji jer je pokazao snagu hrvatske glazbene scene koja je i u iznimno teškoj 2020. iznjedrila pjesme koje će se pamtiti godinama, a ništa manje važno nije bilo ni pružiti zabavu ljudima u ovim izazovnim vremenima", zaključio je Katijan Knok.

5. Dan najbolje domaće glazbe slušatelji i gledatelji pratili su putem narodnog, narodni TV-a i njihovog YouTube kanala.

Linker
23. studeni 2022 23:01