Zvijezda je rođena!

Svi pričaju o njoj: Tonči Huljić joj prognozira vrtoglav uspjeh, a mediji joj ‘namještaju‘ njegovog sina

Otkako je osvojila Zlatni studio za najbolje novo lice na glazbenoj sceni, ne jenjava zanimanje za 19-godišnju Splićanku. Iako ovih dana intenzivno radi na novoj pjesmi, talentirana pjevačica odvojila je vrijeme za Gloria.hr, a osim o daljnim planovima, ispričala nam je i koji joj je najvažniji savjet dao Tonči, laskaju ju li joj usporedbe s Doris Dragović te u kakvom je odnosu s mladim Huljićem.

Na domaćem estradnom nebu već dugo nije zasjala pjevačica koja je podjednako osvojila srca i publike i kritike - poput Lorene Bućan. Još nije bila punoljetna kad je 2020. na Splitskom festivalu slavila s pjesmom "Kako samo mater zna", iza sebe ima već nekoliko hitova, a nedavno je dobila dva prestižna priznanja: Cesaricu za hit rujna "Tvoja i gotovo" te Zlatni studio u kategoriji najboljeg novog izvođača za koju je bila nominirana i naša prošlogodišnja predstavnica na Eurosongu Albina Grčić.

"Nagrade sam proslavila s obitelji i bliskim prijateljima, ako se neformalno druženje za stolom uopće može nazvati slavljem", našalila se Lorena, koja je na Zlatnom studiju bila favoritkinja i Severine te joj je osobno uručila nagradu.

image

Tonči Huljić predviđa da će 2022. biti njezina godina

SAŠA BURIĆ/CROPIX

Plavooku Lorenu njezini bližnji opisuju kao jednostavnu, odgovornu i skromnu djevojku, a i ona sama tvrdi da je iznenađena svojim brzim uspjehom i pompom oko nje. Ako se pita Tonča Huljića, koji sa suprugom Vjekoslavom potpisuje njezine pjesme, mlada Splićanka rođena je zvijezda. Na dodjeli ovogodišnje Cesarice to je i jasno rekao - kad je s pozornice svima poručio da je 2022. njezina godina. Time je Loreni ukazao golemu čast, s obzirom na to da su dio Huljićevog ženskog glazbenog tabora Jelena Rozga i Domenica Žuvela.

"Tonči i Vjekoslava su mi od prvog dana veliki vjetar u leđa. Naša suradnja traje dvije godine, od Dore 2019., na kojoj sam osvojila drugo mjesto s njihovom pjesmom 'Tower of Babylon'. Godinu ranije Tonči me zapazio u RTL-ovom showu Zvijezde", prisjetila se Lorena za naš portal.

Za Tončija kaže da nije strog "šef", a njegov savjet da bude svoja smatra "zlata vrijednim".

"S njim mi je jako opušteno raditi. Uvijek se trudi pokazati mi razne načine kako da otpjevam neke dijelove u pjesmama koje možda na prvu ne pogodim. Pristupačan je i srdačan. Naravno, jednako sam bliska i s Vjekoslavom", otkrila nam je Lorena, kojoj je jedna od najboljih prijateljica na estradi Hana Huljić.

"S Hanom sam se jako zbližila prošlog ljeta, dok smo radili na Misi Mediterana koju su skladali ona i Tonči, a u njoj obje pjevamo. Super sam i s Domenicom te Antonijom Dorom Pleško", rekla nam je mlada pjevačica.

image

Kako nam je priznala, već je neko vrijeme u sretnoj ljubavnoj vezi

SAŠA BURIĆ/CROPIX

Čitajte i: Splitska pjevačica ima novu pjesmu, ali to nisu jedine novosti u njezinom životu!

Prijateljski odnos ima i s Ivanom Huljićem, iako su neki mediji nedavno ustvrdili kako bi njih dvoje bili super par. No, Lorena nam je priznala da je već godinu dana zauzeta.

"Moj dečko nema veza s glazbenim svijetom, a upoznala sam ga preko svog starijeg brata", povjerila nam je mlada pjevačica, koja ima i dvije mlađe sestre. Obitelj joj je, kaže, u svemu najveći oslonac, a veliku podršku ima i u svojim sumještanima u naselju Mravince, gdje živi. Lorena je lijep glas naslijedila od tate, koji je po zanimanju odvjetnik.

"Jedina sam pjevačica u obitelji. Tata je kao mlad pjevao u nekoj klapi, no to je više bilo iz zabave", kazala nam je Lorena.

Perspektivna Splićanka komentirala nam je i usporedbe s Doris Dragović. Otkako se, naime, pojavila, i obožavatelji i glazbeni znalci nazivaju je njezinom nasljednicom, zbog moćnog vokala i glazbenog izričaja.

"Doris je jedna i jedina. Jako puno glazbenika me inspirira i u svakome vidim neku kvalitetu, tako da mislim da nesvjesno kupim inspiraciju od svakoga tko mi se svidi i tko u meni izazove neku emociju", iskrena je Lorena.

image

Lorena je ovogodišnja dobitnica nagrade Zlatni studio

SRĐAN VRANČIĆ/CROPIX CROPIX

Čitajte i: Saša Matić o jubilarnom albumu, dva desetljeća na estradi i posebnoj vezi s našom pjevačicom

Njezin potencijal prepoznali su i domaći dizajneri pa joj kreacije za nastupe rade tvorci brenda Arileo, supružnici Marija i Jurica Pirić, koji kreiraju vjenčanicu Hane Huljić, te dečki iz ELFS-a.

"Za pozornicu volim raskošne kreacije, a privatno sam obično u trapericama. Najčešće me se može vidjeti u nekoj mladenačkoj kombinaciji, trapericama širokih modela i cropped majicama", ispričala nam je Lorena, koja nam je i najavila moguće promjene u svom stajlingu.

"Već dulje imam dugu kosu, ali se mogu zamisliti i s kratkom kosom. Vjerujem da bi to bilo skroz fora jer mi je kosa prirodno frčkava", smije se Lorena, koju osim glazbe zanima ples i gluma. No, trenutačno je sto posto usredotočena na karijeru. Uskoro bi joj trebala izaći i nova pjesma, a velika je šansa da ćemo je i ovoga ljeta gledati na Splitskom festivalu.

image

Usporedbe s Doris Dragović joj laskaju

SAŠA BURIĆ/CROPIX

"Završila sam privatnu gimnaziju u kojoj sam bila odlična učenica. Čak sam i bila upisala studij ekonomije, no odustala sam od daljnjeg školovanja. Hobija nemam jer mi uz bavljenje glazbom ne preostaje previše slobodnog vremena. No, kad god mogu odem u prirodu, a posebno me opuštaju šetnje uz more", zadovoljna je Lorena.

Linker
18. travanj 2024 20:30