SHUTTERSTOCK
Suze plavookog 007

Suze zbog uloge: Daniel Craig priznao da se raspekmezio zbog uloge Jamesa Bonda

Britanski glumac koji je slavnog agenta utjelovio u pet nastavaka, u intervjuu uoči 75. dodjele nagrade Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti održane 13. ožujka u Londonu, ispričao je koliko mu je bilo teško gledajući svoj posljednji film o Bondu.

Britanski glumac koji je slavnog agenta utjelovio u pet nastavaka, u intervjuu uoči 75. dodjele nagrade Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti održane 13. ožujka u Londonu, ispričao je koliko mu je bilo teško gledajući svoj posljednji film o Bondu.

Svečana ceremonija ovogodišnje dodjele nagrada BAFTA započela je odavanjem počasti najpoznatijem filmskom agentu koji je prije točno 60 godina prvi put prikazan na velikom platnu. Iako su se organizatori do zadnjeg trenutka nadali da će među uzvanicima biti i Daniel Craig koji je najuspješniji 007, poznati Britanac ipak je propustio svečanost. Dodjelu na kojoj je slavio i njegov zadnji nastavak o Jamesu Bondu No Time To Die gledao je iz svog doma u New Yorku, sa suprugom, također glumicom Rachel Weisz.

Razlog zbog kojeg Craig ove godine nije došao na BAFTA-u je njegov angažman na Broadwayu gdje će krajem ožujka biti premijerno izvedena predstava Macbeth u kojem igra glavnu ulogu.

Čitajte i: Urnebesne počasti u Londonu! Zlatni grudnjak za Lady Gagu i srednji prst Vladimiru Putinu

No, plavooki glumac kao da je i bio u Londonu, jer se njegovo ime nikako nije moglo zaobići, a na doprinosu Jamesu Bondu zahvalila mu se i voditeljica dodjele Rebel Wilson, koja je samo za ovu prigodu napravila tetovažu na potkoljenici - s likom Daniela Craiga.

Uoči svečanosti Craig je dao intervju za Daily Star u kojem je otkrio da je gledajući zadnji nastavak o slavnom agentu 007 plakao kao beba.

"Naravno da mi nije bilo svejedno gledati se po posljednji put u ulozi Jamesa Bonda. Tom sam ženskarošu posvetio svojih 15 godina života", našalio se Craig u intervju za Daily Star.

Kao najpoznatijeg svjetskog agenta Craiga je kino publika upoznala 2006. godine. Riječ je bila o velikom hitu Casino Royale koji mu je donio svjetsku slavu, ali i priznanje struke. Već iduće godine na dodjeli BAFTA bio je glavna zvijezda primivši nagradu za najboljeg glumca.

Čitajte i: Najupečatljivije kreacije s crvenog tepiha: Dame za BAFTA nagrade izvukle najjače adute

U posljednjih petnaest godina danas 54-godišnji Craig glumio je u još četiri nastavka o Bondu: Quantum of Solace, Skyfall, Spectre i No Time To Die, čija je premijera bila u rujnu 2021. Njegov posljednji projekt u ulozi uglađenog i svemogućeg agenta jučer je i slavio na BAFTA za najbolju montažu.

Zahvaljujući zaradi u kinima Daniel Craig najuspješniji je James Bond što se vjerojatno i njemu samom ponekad čini poput dobrog vica. Naime, kad je objavljeno da je on novi 007, dio obožavatelja lika i djela britanskog špijuna iz pera Iana Fleminga javno su negodovali smatrajući da Craig za tu ulogu nije dovoljno - atraktivan.

Linker
26. travanj 2024 22:31