Profimedia, TEMP Rex Features
Od iste je bolesti izgubila baku

Suze u očima Elizabeth Hurley: 'Gubim prijateljicu, kad se javila liječniku već je bilo prekasno'

Ako je netko glasan u kampanjama za borbu protiv raka dojke, onda je to 53-godišnja glumica Elizabeth Hurley koja je zbog te opake bolesti rano u životu izgubila baku. Od tada se odazove svakoj humanitarnoj akciji te javno progovara o prevenciji, pozivajući žene da redovito odlaze na kontrole.

Elizabeth Hurley bila je iznimno emocionalna tijekom gostovanja u britanskom showu 'This Morning' dok je govorila o prijateljici koja se bori s rakom dojke u posljednjem stadiju.

'Moja je jako dobra prijateljica u četrdesetima, udana je i ima djecu i bori se s rakom dojke. Saznala sam tek nedavno - napipala je kvržicu i nije nikome rekla', rekla je Hurley kojoj su se oči počele puniti suzama. Potom je jedva izgovorila: 'Skupila je hrabrosti, otišla doktoru i dobila strašnu dijagnozu: rak u posljednjem stadiju'.

Baka Elizabeth Hurley od raka dojke umrla je još 1992. godine. Glumica je godinama globalna ambasadorica kampanje buđenja svijesti o borbi protiv raka dojke kuće Estée Lauder.

'Mnoge žene danas savjesno provjeravaju svoje grudi, a ja doslovno zlostavljam sve moje prijateljice i svako malo ih ispitujem: 'Jeste li bile na mamografiji ove godine?'', rekla je glumica koja ima 16-godišnjeg sina Damiana, te otkrila da je na prvu mamografiju otišla u dobi od 40 godina. 'Bio je to moj rođendanski poklon sebi', rekla je.

Elizabeth Hurley seen leaving his hotel in NYC.
<P>
Pictured: Elizabeth Hurley
<B>Ref: SPL1594617  031017  </B><BR/>
Picture by: Ron Asadorian / Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Ron Asadorian / Splash News

Linker
17. travanj 2024 10:28