Bebe anđeli

Supruga slavnog kuhara upalila svijeću za njihovu nerođenu djecu: ‘Ovo je bio vrlo emotivan tjedan‘

Jamie Oliver i supruga ovog su ljeta progovorili o boli koju prolaze posljednje tri godine, zbog nemogućnosti proširenja obitelji, a ovih je dana Jools bila posebno emotivna.

U Hrvatskoj je obilježen Dan sjećanja na bebe anđele, a slični se dani ili tjedni obilježavaju diljem svijeta, u Engleskoj je toj bolnoj temi posvećen i cijeli tjedan, o čemu je progovorila Jools Oliver (45). Supruga poznatog kuhara Jamieja Olivera i bivša manekenka ovog se ljeta otvorila javnosti o gubitku trudnoća koje je proživjela protekle tri godine. Sada je, u tjednu spomena na bebe anđele, objavila i emotivnu poruku.

"Naša svijeća svijetli kako bi obilježila kraj tjedna svjesnosti o gubitku beba. Toliko je mučnih priča o gubitku, slomljenim srcima, hrabrosti i snazi u nezamislivom trenutku gubitka djeteta. Bilo da se radi o spontanom pobačaju, mrtvorođenčetu ili neonatalnoj smrti. Velika je privilegija što sam slušala te nevjerojatne žene i muškarce i obitelji, koje su otvorile svoja srca i ispričala priče o svojim lijepim zvjezdicama na nebu - kako bi podigli tako potrebnu svjesnost. Ovo je bio vrlo emotivan tjedan. Naša svijeća uvijek jarko svijetli za našeg malog Archieja i naših pet zvjezdica koje nikad nećemo primiti u zagrljaj", napisala je Jools.

Brojna i vesela obitelj

Ovog su ljeta i James i njegova Jools javno progovorili o borbama koje prolaze zbog toga što bi htjeli dobiti još jedno dijete - pogotovo on.

"Zaista bih voljela imati šestero djece, ali s obzirom na to da sam nakon Riverovog rođenja imala tri pobačaja, a posljednji je bio prije samo tri tjedna, ne znam hoće li se to i ostvariti. Želim, ali nisam sigurna da ćemo uspjeti", ispričala je 45-godišnjakinja Juliette Norton za podcast Made by Mammas u srpnju ove godine. To joj je bio ukupno peti spontani pobačaj u životu, a treći u nizu.

Jamie je javno progovorio koliko je zabrinut, na sebi svojstven način. "Jools želi još jedno dijete, potpuno je luda", kazao je poznati kuhar ljetos.

Britanski slavni, Jamie i Jools, zajedno su još od tinejdžerskih dana i punih 20 godina u braku. U braku su dobili petero djece: Poppy ima 18 godina, Daisy, 17, Petal 11, Buddy 9 i River tri godine.

Dan sjećanja na bebe anđele obilježava se 15. listopada.

Linker
25. travanj 2024 09:22