Neja Markičević / hanza media
LJUBAV NA BRIJUNIMA

Supruga Damira Urbana režirala spot, a on joj pjeva 'umorni, potrošeni, ali još zaljubljeni'

Prvi singl Damira Urbana s budućeg albuma homemade snimaka, nastao stjecajem okolnosti uzrokovanih situacijom COVID-19, u promijenjenim i za nas novim uvjetima, nosi naslov 'Nitko osim nas'. U novoj, prekrasnoj baladi pri snimanju su asistirali i mali 'Urbanići'.

"Naime, u situaciji u kojoj je tešto realizirati normalan rad, ubičajena snimanja i aktivnosti benda, kad nam je naložena fizička distanca, skrivanje iza maski, kad nam je ona prirodna ljudskost u međusobnom kontaktu dokinuta, želio sam barem svojim pjesmama i pristupom, onime što ja znam i mogu, biti bliži svojoj publici, svojim ljudima. Upravo zato je "Nitko osim nas" snimljena intimno, u jednoj maloj sobi na Brijunima, uz pomoć nekolicine prijatelja, u malom mobilnom studiju, na gitari, oplemenjena tek svirkom naših suradnika Jonathana Waltona na trubi i Clee Friend na cellu, čiju je dionicu aranžirao naš prijatelj Davor Rocco. Iako kilometrima daleko pridužio nam se i naš dragi prijatelj Ante Gelo, koji je snimio i napravio aranžman za gudače", rekao je Damir Urban povodom objave novog singla.

Milica Czerny Urban

"Iz otvorenih rana zviždi pjesma života" i ta pjesma kreće put srca publike, Urban nas njome grli i tješi : "Nitko osim nas je pjesma o ljubavi unatoč svemu, o odnosima koji nas formiraju, o životu kakav zapravo jest. Na neki je način, osim što je proizašla iz osobne potrebe za pokušajem nadvladavanja cijele situacije, pjesma svojim nastankom i svojom realizacijom predstavlja simbol pokušaja življenja normalnog života."

Glazbu, tekst i miks potpisuje Damir Urban, a režiju spota snimljenog na Brijunima Milica Czerny Urban.

"Nitko osim nas mi se činila previše intimnom pjesmom da bih video za nju napravila pretenciozno i pompozno i time naštetila atmosferi i slikama koje pjesma daje. Odlučila sam snimiti Damira što jednostavnije i prirodnije, poigrati se svjetlom u cik zore i sumrakom kako bih zadržala tu toplinu i dojam bliskosti. Željela sam da video prati dojam pjesme, da bude pitom i životan, ali da vizualno ne bude preslika glazbe.

Moram priznati da je bilo poprilično izazovno s obzirom da smo sve snimali sami, a da su mi 'asistirala' djeca.

No, to su izazovi, ali i ljepota života o čemu pjesma zapravo i govori”, opisala je Milica proces snimanja ovog intimnog videospota.

Osim Damirovog glasa i gitare, Waltonove trube i Cleingo violončela pjesmu nosi i gudački kvartet koji čine: Dean Melki, Jasmina Bojić, Luka Iverac i Matej Milošev.

"Jer i da nestanemo tko bi znao, nitko osim nas."

Čitajte i:

Predivna gesta Damira Urbana: Održao koncerte u otvorenom busu kako bi razveselio Riječane

Kći Ljupke Gojić kreće majčinim stopama: Glumila u Urbanovom spotu, a umjesto njega preuzela i nagradu za pjesmu godine

LJUBAV NA PRVI POGLED! Damir Urban objavio je prvu fotografiju iz bolnice s prinovom

Linker
27. srpanj 2022 13:12