Sve najbolje!

Super Mario slavi 35. rođendan! Prisjetili smo se njegovog inspirativnog puta i romantične ljubavne priče

Mario Mandžukić umirovio se odmah nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, u kolovozu 2018. nakon 89 nastupa. Danas svoj dan slavi u Italiji, gdje igra za klub Milan.

Drugi najbolji strijelac hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić danas slavi 35. rođendan! Nogometaš iz Slavonskog Broda, koji se u reprezentaciji umirovio odmah nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, u kolovozu 2018., svoj nogometni put već nekoliko godina gradi u Italiji, a trenutačno igra za klub Milan.

Ovaj golgeter ljubav prema sportu naslijedio je od djeda koji je bio golman te od oca Mate koji je bio nogometaš i nogometni sudac, a Mario kao treća generacija nogometaša u obitelji najdalje je dogurao.

Njegov trener Damir Ruhek otkrio je prije nekoliko godina za Gloriju da je Mario, kada je te 1996. godine stigao na njegovo nogometno igralište - po povratku iz Njemačke gdje je obitelj živjela nekoliko godina, bio među najmanjima, ali među najizdržljivijima i najsrčanijima.

Čitajte i: Najsamozatajnija žena nogometaša na svijetu! ‘Mandžukićeva‘ Ivana ne mari za slavu i naslovnice

Dječak iz Slavonskog Broda odrastao je u uspješnog nogometaša iza kojeg su brojne nagrade i osvojene titule - između ostalog s klubovima kao što su njemački Bayern i talijanski Juventus te Milan za koji danas igra.

image
Golgeter iz Slavonskog Broda treća je generacija nogometaša u obitelji.
Danijel Soldo/Cropix

- Bio je nesumnjivo talentiran, ali talent je samo pet posto uspjeha. Sve ostalo je rad i upornost, a Mandžo je zaista bio uporan. Koliko puta sam ga uhvatio kako uoči utakmice kod škole igra nogomet, a ja sam tražio da se odmore. Mislio sam da sutradan neće biti ni za što, ali je opet bio najbolji. Za njega su postojali samo nogomet i lopta pa mi je u upitniku koji sam postavio svoj djeci jedini odgovorio da kad naraste želi biti nogometaš - rekao je njegov bivši trener kojeg se Mario rado prisjeti i nakon što je postigao velike uspjehe u nogometnoj karijeri.

Mandžukić je u reprezentaciji, osim kao glavni strijelac, bio poznat i kao veliki emotivac - što je pokazao i kad je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji trčao u kopačkama na kojima stoji njegov rodni grad, čime se Mario još jednom prisjetio svojih skromnih početaka i odao počast Slavonskom Brodu u kojem je sve počelo.

Bivši reprezentativac u javnosti je poznat i kao veliki humanitarac - odjelu pedijatrije slavonskobrodske bolnice donirao je prije nekoliko godina pomagala za pružanje medicinske skrbi malim pacijentima, a svoju humanitarnu stranu pokazao je i kada je vatrogascima s otoka Brača donirao opremu u vrijednosti od 20 tisuća eura.

U ožujku ove godine odbio je plaću u Milanu jer mjesec prije zbog ozljede nije odgirao ni jednu utakmicu, a novac je dao u humanitarne svrhe.

O svom ljubavnom životu, pak, malo priča. Zna se samo da je u ljubavnoj vezi s djevojkom Ivanom Mikulić već 15 godina, otkako je krenuo graditi maestralnu nogometnu karijeru.

Čitajte i: Najslađi mali reprezentativac: Prepoznajete li u ovom dječaku omiljenog Vatrenog?

Djevojka je to koja već dugi niz godina stoji iza Marija, putuje s njim i mijenja adrese svjetskih nogometnih metropola.

Samozatajnija je no ijedna druga WAG-sica na svijetu, definitivno je najrjeđe fotografirana ‘supruga ili partnerica nogometaša‘. Društvene mreže Ivana nema, ne fotografira se u skupim automobilima, na luksuznim putovanjima niti destinacijama.

- Najbolje se osjećam kod kuće s obitelji i djevojkom. Nećete me često vidjeti u gradu. U privatnom sam životu dosadan, ne sebi, ali možda drugima - rekao je Mandžukić svojedobno za njemački Bild.

image
Rijetko priča o svom privatnom životu, a u javnosti je poznat kao veliki emotivac i humanitarac.
Ronald Gorsic/Cropix
Linker
19. travanj 2024 01:29