Sve mora biti savršeno

Strah i trepet modnog svijeta: Pripreme za Met Galu ne mogu proći bez suludih zahtjeva Anne Wintour

Uoči najvažnijeg modnog događaja u godini, doznali smo što sve zahtijeva ozloglašena organizatorica i glavna urednica Voguea.

Bliži se prvi ponedjeljak u svibnju, a to znači da se Anna Wintour intenzivno priprema za najiščekivaniju modnu noć u godini, Met Galu. Godišnji se bal održava u ponedjeljak, 2. svibnja u Metropolitan Museum of Art u New Yorku, a svake je godine it modni događaj o kojem se najviše priča.

Ali, što je najvažnije da ova večer prođe savršeno? Biografkinja Amy Odell, koja se priprema za izdavanje knjige o Anni Wintour, otkrila je kako izgledaju pripreme za ovu važnu noć, prenosi Daily Mail.

Planiranje ovog događaja počinje u ranu jesen, a sastanci se do same večeri održavaju svaka četiri tjedna.

image

Iako je poznata kao strah i trepet modnog svijeta, njezine su direktive katkad toliko apsurdne da se osoblje potajice smije tim zahtjevima.

DDP USA/PROFIMEDIA

Unatoč tome što se iz muzeja iz godine u godinu trude smanjiti troškove ovog događaja, Wintour inzistira na tome da glamurozna večera svake godine bude sve veća i bolja, pa je tako prošle godine odlučila nabaviti cvjetne aranžmane po cijeni od 4000 funti.

Iako je poznata kao strah i trepet modnog svijeta, njezine su direktive katkad toliko apsurdne da se osoblje potajice smije tim zahtjevima. Jedne je godine, tako, naredila da se rimski hram Dendur iz 15. stoljeća prije Krista prikrije jer joj se činio nedovoljno lijepim, a kada su iz muzeja to odbili, odlučila je ispred njega postaviti pozornicu kako ga gosti ne bi vidjeli.

image

Met Gala je večer najesktravagantnijih kombinacija.

UPI/PROFIMEDIA

Čitajte i: Met Gala se vraća u starom terminu i s grandioznom temom! Znamo što nas sve čeka

Wintour zahtijeva i da osoblje Voguea poznaje svaki detalj o dolasku svake slavne osobe - uključujući vrijeme dolaska (svaka zvijezda ima svoje unaprijed dogovoreno vrijeme), kojim autom će doći, i što nose.

Anna Wintour, čekivano, ne zna imena osoblja Met Gale, već ih umjesto toga jednostavno naziva "vi", pokušava sakriti artefakte iz muzeja koje smatra nedovoljno lijepima i vodi popis onih koji su "in" i "out". U prvoj su kategoriji, pritom, svi oni kojima njihov uspjeh i ljepota dopuštaju sudjelovanje, a u drugoj su, primjerice, Paris i Nicole Hilton, kao i svi oni koji su joj se tijekom godina zbog nečega zamjerili.

Linker
19. travanj 2024 03:07