jedan od najplaćenijih glumaca današnjice

Stopama svoga djeda: Holivudski superstar Dwayne ‘The Rock‘ Johnson želi biti novi Bond

Nakon što se Daniel Craig umirovio od uloge Jamesa Bonda, traži se njegov nasljednik, a kao novi potencijalni kandidat pojavio se holivudski superstar Dwayne ‘The Rock‘ Johnson.

Holivudski superstar Dwayne 'The Rock' Johnson volio bi se vidjeti u ulozi novog Jamesa Bonda, uz ostalo i stoga jer bi na taj način nastavio obiteljsku tradiciju. Njegov djed Peter Maivia, profesionalni kečer sa Samoe, odigrao je 1967. sitnu epizodnu ulogu u filmu ”Samo dvaput se živi” sa Seanom Conneryjem u ulozi agenta 007.

- Moj djed glumio je zlikovca, a ja želim nastaviti njegovim stopama, ali ne želim glumiti zlikovca, nego Bonda - poručio je mišićavi Johnson, jedan od najpopularnijih i najplaćenijih glumaca današnjice.

U beskrajnom filmskom serijalu o Jamesu Bondu, koji broji već 25 naslova i najduži je u povijesti Hollywooda, glavne uloge su uglavnom dobivali britanski glumci.

Čitajte i: Tko će biti sljedeći James Bond? U igri je novo ime, iako ne toliko poznato, a upoznali smo ga u seriji ‘Igra prijestolja‘

Časni izuzeci od te tradicije bili su Australijanac George Lazenby i Irac Pierce Brosnan. Daniel Craig se filmom ”Za smrt nema vremena” nakon 14 godina zauvijek oprostio od uloge Bonda, kojeg je glumio u pet nastavaka, tako da su sad sve opcije otvorene. Obitelj Broccoli, koja kontrolira tu zlatnu filmsku koku, veli da sljedeći Bond može biti bilo koje boje i rase, no i dalje mora biti muškarac. Dosad se spekuliralo s Idrisom Elbom, Tomom Hiddlestonom, Tomom Hardyjem i Regé-Jean Pageom, a ako se u kombinaciju za novog superagenta uključi i Dwayne Johnson, izbor će biti još teži.

image

Dwayne Johnson mašta o ulozi novog Bonda

IMAGE PRESS AGENCY NURPHOTO VIA AFP

Tko god uskoči u Bondov smoking, mora se pripremiti i za neugodna iznenađenja, o čemu najbolje svjedoče nevolje što su pratile produkciju filma ”Za smrt nema vremena”. Kao da je nešto predosjećao, Craig se nogama i rukama opirao sudjelovati u tom filmu, izjavivši da bi si radije slomljenom čašom žile prerezao, no enorman ga je honorar natjerao da se ipak predomisli. Potom se predomislio redatelj Danny Boyle i zbog ”kreativnih nesuglasica” odustao od tog projekta. Zamijenio ga je Cary Fukunaga, prvi Amerikanac na kormilu James Bond produkcije.

image

Johnson je jedan od najpopularnijih i najplaćenijih glumaca današnjice

PATRICK T. FALLON AFP

Čitajte i: Daniel Craig i njegov gorko-slatki rastanak od Bonda: Uloga koja mu je promijenila život, donijela mu je i probleme

U međuvremenu je scenarij prošao kroz bezbroj ruku i doživio mnoštvo frustrirajućih preinaka. Onda je Craig na snimanju ozlijedio gležanj pa je trebalo čekati da se oporavi. Zatim je u Pinewood studiju nešto eksplodiralo i ozlijedilo jednog člana filmske ekipe. Kad je trebalo dovršiti glazbu za film, kompozitor Dan Romer dao je ostavku i u zadnji čas mu je trebalo pronaći zamjenu. A onda je udarila korona i trebalo je odgoditi premijeru, koja se trebala održati u travnju prošle godine. Održana je tek potkraj rujna ove godine u londonskom Royal Albert Hallu. Nakon svih produkcijskih nedaća film ”Za smrt nema vremena” ipak puni blagajne: dosad je, kažu statistike, zaradio više od 600 milijuna dolara i vjerojatno će ući među 10 najgledanijih filmova ove godine.

Linker
19. travanj 2024 17:31