ROBYN BECK/AFP/PROFIMEDIA
Dugogodišnja kavga

Što stoji iza šamara Willa Smitha? S Chrisom Rockom ne podnosi se već godinama

Netrpeljivost između glumačkih kolega traje već neko vrijeme, a Smithu je očito dozlogrdilo da komičar stalno zbija šale na račun njega i njegove supruge.

Netrpeljivost između glumačkih kolega traje već neko vrijeme, a Smithu je očito dozlogrdilo da komičar stalno zbija šale na račun njega i njegove supruge.

Svaka dodjela najprestižnije filmske nagrade Oscar ostane zapamćena po nekim gafovima ili padovima na pozornici, no o jučerašnjoj će se još dugo pričati. Naime, slavodobitnik Will Smith, koji je osvojio Oscar za najboljeg glumca s ulogom Richarda Williamsa, oca slavnih tenisačica Serene i Venus Williams, u drami Kralj Richard, na pozornici je ošamario voditelja Chrisa Rocka.

Neki su u početku mislili da je ovo bio skeč, no po deranju i izrazu lica Willa Smitha, šamar i bijes su bili pravi.

Čitajte i: Modni promašaji za pamćenje! Nisu se proslavile ni reperica, a ni voditeljica i tenisačica

Chris Rock poznati je komičar koji voli zbijati šale, a jedna je bila upućena i prema Smithovoj supruzi Jadi Pinkett Smith koja zbog alopecije nosi kosu "na nulu". "Jedva čekam G.I. Jane 2", prokomentirao je Rock prije proglašenja najboljeg glumca.

Smith se tada digao sa svog mjesta, došao na pozornicu i ošamario Rocka, ostavivši njega i publiku u šoku. Potom se vratio na svoje mjesto i zaderao se "Izvadi ime moje žene iz svojih je**enih usta". Rock je pokušao popraviti stvar i okrenuti sve na šalu, no Smith je odlučno ponovio ono što je maloprije rekao.

Samo nekoliko trenutaka nakon ove scene, Will Smith dobio je zlatni kipić te je sa suzama u očima ržao svoj govor i ispričao se Akademiji i svima ostalima na svojem ponašanju.

"U ovom trenutku mog života, u ovom trenutku, preplavljen sam onim što me Bog poziva da činim i budem na ovom svijetu. U životu sam pozvan da volim ljude i da štitim ljude i da budem rijeka svom narodu. Želim se ispričati Akademiji, želim se ispričati svim svojim kolegama nominiranima. Ovo je lijep trenutak i ne plačem zbog osvajanja nagrade, ne radi se o osvajanju nagrade za mene, već o tome da mogu upaliti svjetlo. Umjetnost oponaša život: izgledam kao ludi otac. Baš kao što su rekli za Richarda Williamsa. Ali ljubav će te natjerati da činiš lude stvari", rekao je glumac.

Nikoga u publici, ali i sigurno pred malim ekranima, ova scena nije ostavila ravnodušnim, no to nije prvi put da se glumačka zvijezda suprotstavila kolegi.

image

Will Smith i Jada Pinkett Smith.

ABBY GRANT/COVER IMAGES/INSTARIMAGES.COM/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

Čitajte i: Najveći pregled ovogodišnjih Oscara: Sva iznenađenja, nagrade i modne kreacije

Ne podnose se već neko vrijeme

Naime, netrpeljivost između njih kuha se već pet godina i to zbog Rockovih šala na Smithov račun. Rock je na dodjeli Oscara 2016. također bio domaćin te je koristio Willovu suprugu kao materijal za šalu u svom uvodnom monologu. U uvodnom dijelu o različitosti, Rock je ismijao Jadu zbog bojkota dodjele Oscara kada Will nije dobio nominaciju za film "Concussion".

"Jada se naljutila, rekla da neće doći. Jada koja bojkotira Oscara je kao da ja bojkotiram Rihannine gaćice. Nisam pozvan", rekao je Rock. Dvije godine nakon toga, Rock je na društvenim mrežama objavio kontroverzan komentar o glumcu i njegovom prvom braku sa Sheree Zampino.

Smith je objavio fotografiju kojom svojoj bivšoj supruzi želi sretan rođendan, na što je Rock prokomentirao: "Mora da je tvoja žena vrlo tolerantna". Zampino nije mogla šutjeti na to pa mu je odgovorila da "prestane hejtati".

Čitajte i: Optuživali su ga za prevaru, ali Will Smith je tek sada otkrio pravu istinu o svom braku

Mnogi su podržali Smitha

Nakon incidenta, publika je neko vrijeme sjedila u tišini, a u reklamnom bloku, mnogi su došli do Willa Smitha i Jade te im pružili podršku, a par se tijekom ostatka ceremonije držao za ruke.

Njihov sin Jaden Smith iskazao je podršku svom ocu putem Twittera. "I tako se to radi", napisao je Jaden te u drugom tweetu podijelio fotografiju na kojoj nosi sunčane naočale na stražnjem sjedalu automobila, napisavši: "Govor mog tate me rasplakao".

Chris Rock je nakon dobivenog šamara poručio Smithu da neće više govoriti o njegovoj supruzi i dodao: "To je bila... najveća noć u povijesti televizije". Will Smith kasnije nije komentirao svoj postupak, a hoće li objasniti zašto je mislio da će šamar išta riješiti, tek ćemo vidjeti.

Linker
26. travanj 2024 02:57