Zar i on?

Što se događa s Billom Murrayjem? Neprimjerenim ponašanjem šokirao je svijet

Omiljeni komičar koji šalama ispričanim smrtno ozbiljnog lica zabavlja fanove, našao se u središtu skandala zbog neprimjerenog ponašanja i ružnog ispada na setu filma Being Mortal, zbog čega je snimanje zaustavljeno.

Holivudskog glumca Billa Murraya do sada je pratila reputacija dobroćudnog šaljivca čiji specifičan smisao za humor publika jednostavno obožava. Specijalnost su mu uloge ciničnih, naoko nepristupačnih autsajdera te urnebesne šale koje zvijezda filmova "Beskrajni dan" te "Izgubljen u prijevodu" priča smrtno ozbiljnog izraza lica, što fanove dodatno tjera na smijeh.

No, skandal koji je navodno izazvao na snimanju filma "Being Mortal" sve je osim smiješnog. Zbog optužbi za neprimjereno ponašanje 71-godišnjeg glumca prema članu produkcijskog tima, zaustavljeno je snimanje filma, što je šokiralo javnost.

"Krajem prošlog tjedna dobili smo pritužbu. Odmah smo je istražili. Razmotrili smo okolnosti i odlučili da se snimanje u ovom trenutku ne može nastaviti", navodi se u pismu filmske kompanije Searchlight Pictures čiju je kopiju dobio The New York Times.

Nije uobičajeno da se set zatvara tek tako: u najmanju ruku, to je jako skupo. Filmske kompanije zato čine sve da to toga ne dođe, stoga je šokantno zaustavljanje snimanja filma "Being Mortal" postala vijest dana.

image

Bill Murray

NEIL WARNER/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Istraga na setu

Studio nije pojasnio o čemu se radi: da li je riječ o neprimjerenom seksualnom ponašanju, ružnom ponašanju i vrijeđanju kolega na setu, izgredu zbog navodnog Murrayevog posezanja za drogom ili alkoholom? Poznato je samo to da se incident dogodio prošlog petka nakon čega je studio u ponedjeljak, utorak i srijedu proveo istragu.

Osoba koja je dobitnik Zlatnog globusa navodno napao, želi ostati anonimna što upućuje na to da je uplašena. Time okolnosti izgreda postaju još teže.

Ni holivudska zvijezda koja je proslavila potkraj 70-ih godina prošlog stoljeća, kao komičar emisije "Saturday Night Live" 1977. što mu je omogućilo nametnuti se na filmu i televiziji, ništa ne govori. Šuti i redatelj filma čije je snimanje počelo krajem ožujka, američki glumac i komičar Aziz Ansari. Studio tvrdi da on nije osoba na koju se Murray obrušio, ali američki mediji sumnjaju da bi upravo Ansari, koji i glumi u filmu, mogao biti glumčeva žrtva.

Neobičan naziv filma dolazi od knjige "Being Mortal: Medicine and What Matters in the End". Poslužila, naime, kao predložak za scenarij o svakodnevici korisnika hospicija čiji se život gasi. Osim Billa Murraya, glume kanadska komičarska zvijezda Seth Rogen te američka pjevačica Keke Palmer, piše People.

image

Seth Rogen

BRUCE/SL/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: 'Istjerivači duhova' dobivaju nastavak s originalnom postavom: Ulogu će reprizirati i slavni Bill Murray

Da filmska legenda nije onakva kakvom se čini, otkrila je svojedobno glumica Lucy Liu. Za The Los Angeles Times ispričala je da omiljeni šaljivac ima neugodnu narav, nespojivu s imidžem kakav ga prati: na snimanju filma "Charliejevi anđeli" prije 22 godine, obrušio se na nju uvredljivim, vulgarnim riječima. To što joj je priuštio stariji, "dobroćudni" kolega, zvijezda serije “Sherlock i Watson” ne pamti. Na kraju je pojasnila da takvo ponašanje ni od koga neće trpjeti. Koliko god bio slavan, tako se ne može ponašati ni prema kome, zaključila je.

Linker
23. travanj 2024 04:28