Zvijezde na okupu

Stižu nam raspjevani blagdani: Franka, Albina, Marko Tolja i mnogi drugi sudjeluju u velikom iznenađenju

Domaće zvijezde obradile su božićne pjesme koje su proslavili Judy Garland, Frank Sinatra, Britney Spears, Mariah Carey... Na taj su način naši glazbenici sudjelovali u velikom iznenađenju koje je narodni pripremio slušateljima, a neki od njih progovorili su i o najčarobnijem dijelu godine.

Prvi put ikada, na radiju poznatom po najboljoj domaćoj glazbi svirat će i strane božićne pjesme, ali slušat ćemo ih u izvedbi naših pjevačkih zvijezda koje su ih obradile ekskluzivno za narodni. Tako ćemo nezaobilazni blagdanski hit Chrisa Reae 'Driving Home For Christmas' prvi put čuti u izvedbi Filipa Rudana. Ovo iznenađenje slušatelji će moći čuti od srijede 24. studenog na narodnom.

'Have Yourself A Merry Little Christmas' prije više od 75 godina otpjevala je slavna Judy Garland, obradili su je velikani poput Franka Sinatre, a sada je to učinila i naša Franka kojoj je glazba neizostavni dio blagdanske čarolije: '"Ove godine će sasvim sigurno biti posebno, jer se Viktor jako veseli lampicama, kuglicama i jedva čekam da prošećemo gradom kada krene Advent", kazala je pjevačica.

image

Franka

NARODNI

Za nju božićno razdoblje počinje kad prvi put čuje 'All I Want For Christmas', a od sutra će legendarni hit koji je Mariah Carey snimila '94. moći slušati u izvedbi Lorene Bućan. Njihov kolega Roko Vušković pridonijet će čarobnoj atmosferi svojom verzijom pjesme 'Jingle Bells'.

Albina se odlučila za božićni hit Britney Spears 'My Only Wish', a zajedno sa Stjepanom Lachom otpjevala je najpoznatiju blagdansku pjesmu na španjolskom jeziku 'Feliz Navidad'. Božić bez pjesme nezamisliv je i mladoj splitskoj pjevačici.

Čitajte i: Od suvenirnica, kafića, slastičarnica do cvjećarnica! Zavirite s nama u najljepše zagrebačke božićne izloge

"Nekako su se pripreme za Božić pomaknule puno ranije, ali mi se u obitelji trudimo zadržati starije običaje. Da se pita moje roditelje bor bi se kitio na Badnjak, ali ipak zbog mog nestrpljenja okitimo barem tjedan dana ranije. Svake godine se okupimo kod bake na selu, palimo badnjak, idemo na misu, imamo zajednički objed, a to ništa ne prolazi bez pjesme", rekla je Albina.

image

Albina

NARODNI

Udružene snage

Saša Lozar otpjevao je legendarnu 'The Christmas Song' koju u originalu pjeva Nat King Cole, a za pjesmu Band Aida 'Do They Know It's Christmas' snage su udružili Vinko Ćemeraš, Matija Cvek, Filip Rudan i Saša Lozar. Jacques Houdek predstavit će nam svoju verziju pjesme 'Santa Claus Is Coming To Town'.

Marko Tolja i Gina, kao i Lady Gaga, Michael Bublé i druge svjetske zvijezde prije njih, obradili su 'Baby It’s Cold Outside'. Božićni klasici iz godine u godinu slušaju se u Markovom domu, a da bez glazbe nema života, pa tako ni božićne atmosfere, poručuje Gina.

image

Marko Tolja

NARODNI

"S pripremama i kićenjem krećemo čim prije jer toliko volimo taj ugođaj da želimo da traje što dulje. Omiljeni običaj je svakako kićenje bora. Obavezno smo svi uključeni u to, pogotovo oni najmanji", ispričao je Tolja.

Čitajte i: Povratak nakon dva desetljeća: Anđa Marić i Flare objavili pjesmu kojom je nadvladala strah od mikrofona

"Od kad sam se odselila iz Dalmacije, nemam neke posebne blagdanske običaje u Zagrebu, još uvijek mi je Božić samo kad dođem doma na Brač. Najdraže mi je kad smo svi na okupu. Svaki takav dan za mene je blagdan", kazala je Gina.

Pogledajte video
Linker
01. prosinac 2023 06:33