Jedva čekamo!

Stiže poslastica, biografija francuske ikone: U Parizu se snima serija o Brigitte Bardot

O filmskoj glumici, koja je postala međunarodni seks simbol 1950-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, bit će utjelovljena u novoj seriji. Mnogi je pamte kao ljepoticu anđeoskog lica, ali i opakog jezika.

U francuskoj prijestolnici snima se serija o nekadašnjoj francuskoj zvijezdi Brigitte Bardot koja je u rujnu prošle godine napunila 87 godina. Njenu ulogu utjelovila je tajanstvena glumica čije ime još uvijek nije poznato javnosti, ali je očto da nalikuje na legendarnu francusku ikonu.

Bardot je mini biografija o Brigitinom životu od 1949., kada je prvi put krasila naslovnicu časopisa, do rođenja sina 1960. godine. Seriju je napisala scenaristica nominirana za Oscara, Danielee Thompson, a režirat će je Christopher Thompson.

Francuske zvijezde Geraldine Pailhas, Victor Belmondo i Hippolyte Girardot glumit će u biografskom filmu, navodi izvor iz filmske industrije. Bardot je glumila u čak 47 filmova, uključujući poznati klasik And God Created Woman tijekom svoje glumačke karijere, prije nego što je napustila filmsku industriju 1973. godine.

image

Brigitte Bardot na setu

THE HOLLYWOOD ARCHIVE/HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA

Čitajte i: Brigitte Bardot: Ikona filma slavi 87. rođendan, poznata je kao ljepotica anđeoskog lica i opakog jezik

Brigitte se pedesetih udala za filmaša Rogera Vadima, ali su se razveli samo nekoliko godina kasnije. Sedam godina kasnije nastavili su raditi zajedno u The Night Heaven Fell. Godine 1959. se vjenčala s Jacquesom Charrierom i zajedno su dobili sina Nicolasa prije nego što su se rastali tri godine kasnije. Potom se udala za milijunaša Guntera Sachsa te se opet razvela se tri godine kasnije. Devedesetih se udala za desničarskog političkog pomoćnika Bernarda d'Ormalea, s kojim je i danas.

image

Brigitte Bardot na početku karijere

DIGITAL IMAGE LIBRARY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA DIGITAL IMAGE LIBRARY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Isplatilo se! Kako je nepoznati europski film dobio američku inačicu i osvojio tri Oscara

Posljednjih godina Brigitte je postala kontroverzna ličnost, a u prošlosti su je često osuđivali zbog komentara o muslimanima. Početkom sedamdesetih godina, još uvijek na vrhuncu popularnosti, povukla se iz svijeta filma i posvetila zaštiti životinja.

Tijekom pandemije oglasila se i povodom cjepiva protiv Covida-19 te izazvala podijeljene reakcije javnosti.

''Ne pada mi na pamet cijepiti se, imam drugi lijek za taj glupi virus. Izolirala sam se, zdravo se hranim tako da me korona ne brine jer mi ne može ništa. Ako ne želite oboljeti od ovog virusa, morate izbaciti meso iz prehrane. Ja ga ne konzumiram već 40 godina, a jedem povrće, jaja i salate. Kod liječnika nikada ne idem jer mi nije potreban'', priznala je glumica.

Linker
14. travanj 2024 23:53