ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
Predstava simboličnog naziva

Stigao sam na katarzičnu premijeru! Predsjednik Milanović uzeo pauzu od svega i podržao Vejzovića

‘Obavezan smjer‘ nastao je prema konceptu, tekstu i u režiji Gavellina glumca Enesa Vejzovića, a zamišljen je i metaforički i doslovno kao putovanje.

‘Obavezan smjer‘ nastao je prema konceptu, tekstu i u režiji Gavellina glumca Enesa Vejzovića, a zamišljen je i metaforički i doslovno kao putovanje.

Predstava ”Obavezan smjer”, autorski je projekt Enesa Vejzovića za kazalište Gavella. Ova neobična umjetničko-kazališna instalacija postavljena je u prostoru grada, nedaleko do kazališta Gavella koje je stradalo u zagrebačkom potresu. Predstava traje četrdesetak minuta, održava se pod posebnim epidemiološkim mjerama, a održava se u Tunelu Grič. "Obavezan smjer", kazališni je triler u dramski domišljato posloženoj instalaciji sazdanoj od niza odličnih glumačkih impersonacija.

Predsjednik države Zoran Milanović došao je pogledati premijeru te nakon što je pozdravio ravnatelja Gavelle Dražena Ferenčinu i autora Enesa Vejzovića, prvi je ušao u Tunel i prepustio se priči. Iako je posljednjih dana vrlo aktivan na društvenim mrežama, Milanović se o predstavi nije oglasio.

image
Predsjednik Zoran Milanović došao je pogledati ‘Obavezan smjer‘.
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

"Obavezan smjer" nastao je prema konceptu, tekstu i u režiji Gavellina glumca Enesa Vejzovića, zamišljen je i metaforički i doslovno kao putovanje. Gledatelj "hoda kroz utrobu zemlje" što ga pretvara u putnika - kroz vrijeme, kroz stratosferu grada, kroz kazališni čin, kroz Labirint vlastitih strahova.

Čitajte i: Jedina na svijetu: Prva dama kakvu Hrvatska još nije imala! Sanja Musić Milanović nastavila s akcijom

Posebne mjere

U tunel se ulazi u manjim grupama - svakih 10 minuta po jedna skupina od maksimalno četiri osobe koje su došle zajedno, a ukupno je 10 skupina po izvedbi. Predstavu čini više manjih, rascjepkanih, a međusobno povezanih prizora.

image
Autor predstave Enes Vejzović i Bojana Gregorić-Vejzović
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Ponosna na svog supruga autora, glumica Bojana Gregorić Vejzović pozvala je sve da pogledaju prve tri zakazane izvedbe te je poručila riječi nade. "Po izlazu u Radićevu, shvatiti ćete da je život i dalje lijep!", napisala je Bojana Gregorić Vejzović na Instagramu.

Linker
26. travanj 2024 00:10