Reputacija ‘na kocki‘

Sramotan izgovor: Slavna glumica prekršila riječ, a za taj čin optužila još slavnijeg muža

Zvijezda franšize ‘Aguaman‘ nije uplatila obećani iznos u dobrotvorne svrhe, što bi je moglo skupo koštati u predstojećem sudskom procesu u Americi, na kojem će se opet sukobiti s bivšim suprugom i naštetiti joj u karijeri.

Nakon peticije od gotovo milijun i pol obožavatelja Johnnyja Deppa koji su jesenas zahtijevali njezino izbacivanje iz nastavka akcijskog hita "Aquaman", američka glumica Amber Heard (34) suočila se s novom nevoljom. Pokazalo se kako je umjesto najavljenih 7 milijuna dolara u dobrotvorne svrhe dosad uplatila skroman iznos, a posljedice izvrdavanja datog obećanja mogle bi je skupo koštati. Britanski Daily Mail nedavno je otkrio nesklad između njezine najave kako će darovati cijeli iznos koji joj je nakon razvoda 2016. isplatio bivši suprug i stanja bankovnog računa kalifornijske bolnice za djecu, jedne od dviju humanitarnih organizacija kojima je trebala pomoći.

Minorna donacija

Glumica je, naime, obećala podijeliti popola Deppovu otpremninu na Dječju bolnicu u Los Angelesu i Američku udrugu za ljudska prava za borbu protiv nasilja nad ženama. Ali odvjetnici njezinog bivšeg supruga otkrili su tek jednu uplatu bolnici na njezino ime od 100.000 dolara i dvije anonimne uplate od pola milijuna dolara 2017. te četvrt milijuna dolara 2018.

image
Amber Heard brani se da donacije nije uplatila zbog visokih troškova parnice.
PROFIMEDIA

Čitajte i: Bijesni fanovi pokrenuli peticiju protiv Amber Heard, žele je izbaciti iz Aquamana: Ona tvrdi da se vraća

Predstavnici Dječje bolnice uputili su joj u lipnju 2019. dopis s pitanjem kad mogu računati na uplatu kojom bi zaokružila obećanih 3,5 milijuna dolara, no koliko je poznato, pismeni odgovor nisu dobili. Udruga za ljudska prava odbila je surađivati s Deppovim odvjetnicima, što neće moći izbjeći dobiju li nalog suda okruga Fairfax u američkoj saveznoj državi Virginiji - gdje će u proljeće započeti novi sudski proces ili bolje rečeno, ogorčeni pravni rat Johnnyja Deppa i njegove bivše supruge prema kojem bi njihov ljetošnji okršaj u Londonu izgledao kao dječja igra.

Sudski boj nekad strastvenih ljubavnika, a danas ljutih neprijatelja, zakazan je za početak svibnja i teško da će odvjetnici zvijezde franšize "Pirati s Kariba" odustati od pritisaka na Američku udrugu za ljudska prava za borbu protiv nasilja nad ženama da im dostavi traženi podatak. Problem je u tome što se teksaška glumica pozivala na svoje obećanje o darivanju tijekom svjedočenja na Visokom sudu u Londonu lanjskog ljeta, u sklopu tužbe Johnnyja Deppa (57) protiv britanskog tabloida The Sun, a sudac Andrew Nicol zaključio je da glumica zbog odricanja od brakorazvodne otpremnine nije "lovac na novac" i presudio da je članak tabloida o glumčevom fizičkom i psihičkom zlostavljanju bivše supruge, suštinski istinit. Presuda je u međuvremenu stajala Johnnyja Deppa uloge u trećem nastavku franšize "Čudesne zvijeri", a postao je i holivudska parija.

Odvjetnica Amber Heard, Elaine Charlson Bredehoft, u međuvremenu je (neizravno) potvrdila navode Daily Maila. Izjavila je da glumica "s vremenom ima namjeru ispuniti obećanje o doniranju cijelog iznosa dvjema humanitarnim organizacijama", a do sada to nije učinila zbog visokih troškova pravne bitke s bivšim mužem.

image
U sretnijim danima s Johnnyjem Deppom.
PROFIMEDIA

Čitajte i: Karijera Johnnyja Deppa krenula silaznom putanjom: Nakon gubitka na sudu, izbačen iz poznatog filma

Protunapad u sudnici

Otkriće britanskih medija moglo bi ozbiljno narušiti vjerodostojnost Amber Heard na sudu u američkoj saveznoj državi Virginiji, gdje je tužena zbog klevete. Riječ je o članku koji je napisala za Washington Post u prosincu 2018. kao žrtva obiteljskog nasilja. Depp i dalje tvrdi da to nije istina te traži odštetu od 50 milijuna dolara, a ona je, pak, odgovorila protutužbom te od bivšeg traži odštetu od 100 milijuna dolara. Navela je dva razloga: prvi je peticija Deppovih obožavatelja na društvenim mrežama da je se ukloni iz franšize Aquaman za što krivi njega, a drugi je ljetošnja izjava glumčeva odvjetnika Adama Waldmana za Daily Mail u kojoj ju prozvao prevaranticom. Američki sudac Bruce D. White uvažio je potonji i na nedavno održanom pripremnom ročištu dao je njezinom pravnom timu zeleno svjetlo za pokretanje protunapada u sudnici zbog Waldmanovih riječi.

Neodržano obećanje dovodi u pitanje i njezinu karijeru: Amber Heard navodno pregovara o pokretanju spin-offa o Meri, princezi podvodnog kraljevstva koju glumi u "Aquamanu”, a epilog je neizvjestan. Uz to, holivudskim kuloarima kruži priča o pisanju A i B verzije scenarija za drugi dio popularne franšize, čije snimanje je zakazano za proljeće. Prvi se odnosi na situaciju u kojoj je reputacija Amber Heard neokaljana, a njezin doprinos filmu neupitan, dok drugi navodno minorizira ulogu Mere i uvodi još jednu glumicu u franšizu. Nije teško pretpostaviti što o neočekivanom obratu misli 1,4 milijuna gnjevnih Deppovih obožavatelja, potpisnika peticije: mnogi su zacijelo pomislili da karma djeluje kad se najmanje nadaš.

Čitajte i: Sud je rekao svoje: Johnny Depp izgubio u pravnoj bitci stoljeća, ostala mu etiketa zlostavljača

Linker
16. travanj 2024 23:53