Sedma godina bila je kritična

Split ostao bez Lei Lou: Omiljena domaća dizajnerica zatvorila jednu od svojih shopping oaza

Aleksandra Dojčinović odnedavno više nema svoj prodajni prostor u centru Splita. Mnoge Splićanke razočarane su ovom njezinom odlukom, ali ne i iznenađene, s obzirom da to da se u gradskim kuloarima već neko vrijeme nagađalo o odlasku njezinog brenda Lei Lou iz grada podno Marjana.

Čini se da sedma godina nije samo problematična za ljubavne parove. Barem se tako može zaključiti prema potezu Aleksandre Dojčinović koja je upravo na sedmi rođendan njezinog splitskog butika na isti stavila ključ u vrata.

Izlog prekriven kartonima u jednoj od najprometnijih ulica u Splitu, u Marmontovoj, razočarao je tamošnje dame, a pogotovo poklonice mode Aleksandre Dojčinović. Među njima je dosta poznatih poput Ane Čagalj, supruge popularnog pjevača Joška Čagalja Jole, koja u mnogim prilikama nosi kreacije Lei Lou, a proteklih je godina bila nezaobilazna uzvanica na eventima u splitskoj trgovini.

image

Prostor nekadašnjeg dućana Lei Lou u Splitu sada je zatvoren.

GLORIA

Iz tima zagrebačke dizajnerice ne otkrivaju razloge ovog poslovnog poteza, pa se ne zna planira li Aleksandra preseliti tvoj butik na novu adresu u Splitu ili je riječ o racionalizaciji posla zbog pandemije koja je evidentno oslabila modnu industriju.

Čitajte i: Posjetili smo otvorenje butika Aleksandre Dojčinović! Poznate dame pohrlile u luksuzni prostor u centru Zagreba

image

Otvorenje novog butika u Ilici, u lipnju 2021.

TOMISLAV KRISTO/CROPIX

Novo doba

U svakom slučaju, Splićanke će ubuduće svoje komade Lei Lou moći naručiti internet trgovinom ili će morati potegnuti do Zagreba u kojem je Aleksandra Dojčinović ljetos svoje modno carstvo iz Strojarske ulice preselila u Ilicu. Budući da je riječ o impozantnom prostoru od čak 270 metara četvornih, koji se nalazi na mjestu nekoć kultne kavane i slastičarnice Kraš, za očekivati je da je kreatorica sve svoje snage uložila u njega. Kako je i sama izjavila u povodu otvorenja, riječ je o "točki na i" njezinog modnog puta započetog prije petnaest godina.

image

Aleksandra Dojčinović nedavno je otvorila dućan u centru Zagreba u Ilici.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

"Ovo je kruna mog dosadašnjeg rada, dućan u centru Zagreba, grada u kojem sam odrasla i koji mi je tako puno dao, a kojem se zato uvijek nastojim odužiti svojim djelovanjem. Moje su modne revije uvijek bile i svojevrstan hommage Zagrebu, održavane na nekim od najljepših, ali i nekim zaboravljenim, a prekrasnim gradskim lokacijama", tim je riječima Dojčinović predstavila njezinu novu modnu meku, čiji je luksuzan interijer u sivoj, bijeloj i zlatnoj boji djelo priznatog arhitekta Ante Vrbana.

Nagrađivana kreatorica i poduzetnica čiji brend obožavaju brojne dame, od atletičarke Sandre Perković do tenisačice Donne Vekić, prije dvije godine otvorila je trgovinu i u strogom centru Züricha, uz bok brendovima svjetskih dizajnera. Doduše, na njezinim službenim stranicama nije istaknuta adresa tog butika, već samo onog u Stuttgartu kojim je započela širenje njezinog brenda Lei Lou.

image

Brend nagrađivane dizajnerice podržavaju mnoge poznate dame.

DAMJAN TADIC/CROPIX
Linker
21. travanj 2024 13:20